Prideveckan i Stockholm är igång, även om det inte blir eller kanske känns som det brukar göra under normala omständigheter. Men skam den som ger sig. Festfixarna Erik och Peter Sandkvist Nielsen Engebretsen, som i vanliga fall brukar ha en av de största Pridefesterna i slutet av veckan på Münchenbryggeriet, har fått tänka om.
I år kör de istället sina fester på Trädgården, med start nu på onsdag. Schemat är fullspäckat och Erik och Peter har gjort allt för att följa de restriktioner som finns för att folk ska känna sig trygga.

– Jag känner mig helt fine. Från dag ett ville vi visa att det viktigaste är att stå bakom myndigheterna och ta vårt ansvar. Vi har lusläst alla regelverk för att allt ska bli rätt. Vi hade inte varit bekväma att anordna det här annars, vare sig för oss, personal eller de som vill komma hit, säger Peter.

Under onsdag, torsdag, fredag och lördag kommer det vara DJ’s, Radio Skanstull gör comeback, bubblor och pizza och massa annat.
Värt att nämna är att Erik och Peter släpper tyglarna under lördagen och ger över dem till Tommie X. Han, tillsammans med George Chamoun, lovar att ta väl hand om gästerna under Prides sista dag. Tommie X har lovat att bjuda på de tre B:na, det vill säga Britney, berlintechno och bögdisco, vad mer kan man behöva?

– Trädgården har gjort det jättelätt att boka bord så boka ett, beställ öl via en QR-kod och sittdansa loss, säger Tommie X.

Lite annorlunda, men lika mycket kärlek

Alla som vill är välkomna och det som tidigare var dansgolv har gjorts om till skönt häng.

– Jag har märkt att folk har blivit väldigt bra på att sittdansa under den här perioden (skrattar).

Om jag och mitt sällskap skulle få feeling och börja spontandansa, vad händer då?
– Då måste vi tyvärr be dig och ditt sällskap att sätta er ner. Jag fattar att det låter trist, men det har varit sjukt bra stämning här ändå, så vi hoppas såklart att folk känner ett sug att komma hit. Jag tror vi alla behöver Pridefirande, även om det blir lite annorlunda, säger Peter.

Trädgården är inte en ”uttalad” gayklubb. Men det ser inte Erik och Peter alls några problem med.

– Trädgården har ingen stämpel och det är till deras fördel. Dragqueens, bögar, flator, trans, bi, straighta, icke-binära, queers, det är liksom ingen grej och det är det som är så sjukt härligt med det här stället, säger Erik.

Om man bara kan gå en av dagarna, vilken ska man gå på då?
– Fyfan så får du inte säga (skrattar). Nej då kan man lika gärna strunta i att komma, för alla dagar skiljer sig såpass mycket från varandra och sticker ut på sitt sätt, säger Peter. Allt eller inget!