Side Track på Wollmar Yxkullsgatan firar självklart Pride i år. Prideveckan är i full gång och utökade tider på uteserveringen och en utbyggnad av lokalen har skapat positiva reaktioner bland stammisar och nya gäster.

– Det har inte varit helt lätt att Pride-planera eftersom det är så svårt att navigera med de restriktioner som finns. Men från och med igår är vår uteservering öppen till 01 och då kan fler stanna längre, berättar Vincent Ferrigan på Side Track.
– Så här långt har det varit jättefin stämning och folk är glada att det händer saker. Smygöppningen av utbyggnaden och vår delade uteservering med Half Way Inn, som dessutom har Side Track-personal, gör att fler besökare får plats.
Och ikväll är Carnita Molida på plats och förhöjer stämningen.

Hur har det varit med att hålla avstånd och så?
– Jag har full förståelse att folk har svårt att komma ihåg ibland, för när man är ute flyttas livet lite tillbaka i ”normal” kontext och det är lätt att glömma det här med avstånd. Men våra medarbetare går runt och ser till att riktlinjerna hålls. Just nu är vi alla i en slags sommar-bubbla, för efter uteserverings-säsongen är vi tillbaka till samma kapacitetsproblematik som innan. Krisen är långt ifrån över för våra mötesplatser. Men det får vi ta itu med längre fram, nu ska vi njuta av den här Pridehelgen.

Ja, och det blir dassco på lördag?
– Ja, Bernhard kommer att spela discomusik utanför toaletterna från 21.00 och det kommer att livesändas via qx.se, så man behöver inte komma till Side Track för att få Pride-feeling. Vi bygger ju ut och smygöppnar den delen där vi ska ha lounge och toaletter. Toaletterna är inte öppna då, men vi dj:ar därifrån och folk kan i alla fall sitta sitta och röra på armarna. Men inte benen.