Skanstulls queerpärla Whippet Lab firar tre år under Stockholm Pride. Det firar den lilla baren och restaurangen på Rutger Fuchsgatan med ett späckat schema. Redan i kväll är det dags för Carnita Molida att inta lokalen för att upprepa förra årets succé med Drag Queen Bingo (som sker i två sittningar, 18.00(utsålt) och 20.30).

– Förra året körde vi  för 150 personer, så förutsättningarna blir lite annorlunda i år när vi måste se till att alla sitter ner och håller avstånd, berättar Jami Weinstein på Whippet Lab.
– I år tar vi 25 kr för om man har betalat något så är det troligare att man kommer och då kan vi ha koll på hur många vi blir på ett annat sätt.

I morgon blir det AtmosQueer Paris Live/Queer Black Lives Matter.
– Vi har bott i Paris tidigare och kört AtmosQueer-fester flera gånger genom åren. Det blir ingen dans eftersom vi är en restaurang, men det blir garanterat en klubbig stämning. I år med DJ Theo Craighead som kör live från sin lägenhet i Paris. Musikern och poeten Jamika Ajalon har gjort en förinspelad grej som heter ”Poetry in bed” som är ”slam poetry” som uppmärksammar Queer BLM.

Jami berättar att Whippet Lab också kommer att lansera en egen gin, The Bleeding Heart Elixir. Det är en röd gin som kommer att släppas i limiterad upplaga på Systembolaget. Den kommer att finnas tillgänglig för första smakprov i morgon och en del av intäkterna går till BLM Sweden.
Eftersom Whippet Lab också är ett bryggeri lanseras självklart också en öl som via ett bryggeri i Texas är ett samarbete mellan 1050 olika bryggerier, Black is Beautiful. 100 procent av intäkterna av Black is Beautiful går även här till BLM Sweden.

På lördag kör Moxy en liten ”take-over” och ordnar en gemensam titt på Stockholm Summer Stream med bland annat eftersändning av paraden och en koll på Mel C 22.00. Populära Dj Fride spelar mellan 19.30-21.30, och biljetter för 50 kr på.

Jami ser fram emot ett par hektiska regnbågsfärgade dagar och hälsar alla välkomna.
– Jag vet inte om folk har koll på att vi finns och vad vi är för något, men vi har funnits i tre år och är en queerbar som kämpar hårt för inkludering och att ordna aktiviteter som betyder något. Vi är inte bara för ”dykes” eller för ”fags”, utan vi kör queer rakt igenom och det har vi försökt spegla i vårt Prideprogram.