Stjärnorna i serien Pose, Angelica Ross och Indya Moore, har valt att uttrycka sitt missnöje över att inte bli nominerade i någon kategori inför kommande Emmy Awards. Serien som är unik i sitt slag med antalet transpersoner som skådespelar, producerar och skriver manus har bara fått en person nominerad, cismannen Billy Porter.

Angelica Ross och Indya Moore, tillsammans med sina andra skådespelare, har hyllats för sina skådespelarinsatser av både kritiker och publik. Men ändå blir de ignorerade av alla stora filmgalor. När nomineringarna för årets Emmy Awards publicerades valde Indya Moore att adressera problemet via sin Twitter.

Skaparen kritiserar nomineringarna

Skådespelarkollegan Angelica Ross valde att kort efter tweeten publicerats göra en 16 minuter lång video på sin Instagram där hon bland annat pratar om hur trött hon är på att transpersoner fortsätter ignoreras i mainstreamarrangemang.

Steven Canals som gjort Pose, tillsammans med Ryan Murphy och Brad Falchuk, valde att också kritisera de uteblivna nomineringarna.

”Okej på riktigt, vad måste Mj Rodriguez göra, förutom att blotta sitt hjärta och själ i varje scen, för att bli nominerad till Bästa Skådespelare?!” skrev han på sin Twitter.

På sociala medier har känslorna strömmat in. Många hyllar också Billy Porter som fått sin nominering, men tycker att det är konstigt att inte en enda transperson har fått ett erkännande.