Om vi inte kan njuta av Prideparader får vi ta till andra medel och filmer får bli ett av dem. Kommande veckor visar att det ska bli toppenväder men något måste man göra när man fått solsting. Här kommer tre titlar, tipsat av MovieZine, att hålla koll på de kommande veckorna.

Lolas väg mot havet – Handlar om 18-åriga Lola som är trans, bor på fosterhem och försöker spara ihop pengar för att genomföra sin könskorrigering. Men hennes trångsynte far gör inte hennes liv, där hon redan möts av fördomar, mycket enklare. Premiär 7 augusti.

Vi två – Franskt drama med hemlig kärlek i fokus. Två äldre kvinnor är utåt sett bara vänner, men efter att en av kvinnorna får en stroke inser de hur skört livet kan vara. Premiär 21 augusti.

Alltid Amber – Svensk dokumentär om Amber som identifierar sig som queer. Filmen hade smygpremiär på SVT Play under Pridehelgen. Filmen utspelar sig under några år och handlar dels om Ambers relation till sina vänner och familj, men också att orientera sig i sexuell läggning och identitet. Premiär 21 augusti.