Artisten Darin kom idag ut som gay via Instagram och Facebook. I inlägget skriver han, på engelska: ” Everyone in the world should be able to be proud and accepted for who they are. I know how difficult I can be. Took me a while, but I am proud to be gay. Happy Pride.”

Efter 40 minuter har över tio tusen gillat hans Insta-inlägg, och artistkollegor som Sarah Dawn Finer, Oscar Zia, Benjamin Ingrosso, Jessica Andersson, Magnus Carlsson och Lina Hedlund har skickat hjärtan eller uttryckt sin glädje för Darins stora kliv.

Darin har genom åren legat lågt med att visa upp förhållande och prata om sitt kärleksliv. QX har flera gånger intervjuat honom, och då och då pratat om det privata. I en intervju med QX 2015 berättade han att han ville fortsätta att vara privat
”Jag har landat i mig själv på ett skönt sätt. Jag har blivit lugnare och mer bekväm med vem jag är. Jag är singel och nöjd med det.”

Han berättade också om sina många resor till Berlin där han bodde ett tag, och sa att det var en fristad för honom.
”Några av de bästa festerna är ju gayfester. Berghain är populärt men där har jag aldrig varit, det är alltid så mycket folk så då har jag gått till Warszawa Street istället. Men det ändras ju hela tiden.”

Han pratade också att om spelningarna på Pride, Gaygalan och att ha varit med i QX massa gånger.
–  Det är en publik som varit med sedan dag ett och jag tycker det är viktigt att ge tillbaka. Jag är väldigt mycket för öppenhet, så det är klart jag supportar. Jag är uppvuxen med väldigt öppna människor och för mig har homosexualitet alltid varit naturligt. Jag vet att alla inte har turen att ha det så, men det är skönt att det varit så för mig.

Välkommen ut, Darin.