I kväll kör musiksatsningen First Time igång på stockholmska Time Bar i Hornstull.  Varannan torsdag kommer radio/klubbprofilen Anders Olsson, klubbentreprenören Kim Högstedt och PR-killen Marcus Årskog (Yearwood PR) att slå sina påsar ihop för att presentera nya artister på en livescen. Först ut är gaykillen Sylve.
Musikklubbens mål blir att skapa en plattform för oetablerade artister, låtskrivare och producenter. Anders Olsson berättar att de vill skapa en avslappnad musikklubb som kan fylla tomrummet efter P3 Osignat.

–  Vi vill visa upp bra svenska artister i en skön miljö. Varje gång kommer vi att headlinea en artist vi gillar extra mycket, som kommer att spela live under kvällen. Mellan dessa liveframträdanden kommer vi också att spela musik från andra osignade artister från First Times spellista på Spotify, dit artister och musikbransch välkomnas skicka tips genom First Time Instagram, säger Anders Olsson, som ligger bakom idén till First Time.

First Time är öppet för alla och inte kostar ingenting. Människor från musikindustrin, radio och tv, skivbolag, producenter, låtskrivare, artister och annat branschfolk bjuds också in för att få upp ögonen för de nya talangerna.

Ikväll intar alltså Sylve scenen. Den 27-årige artisten och låtskrivaren från Lerum har tidigare jobbat med Peter Jöback, SVEA och Becky G och har nyligen legat på Spotifys Viral top 50 i Sverige. På bara några veckor nått närmare 100 000 streams med sin nya Sommartid – Ett annat vi. Låten handlar om hans första brustna hjärta efter en relation med en kille. Den och ett gäng andra låtar spelas under kvällens gig.

First Time, varannan torsdag med start i kväll den 24 september kl. 19-22, Timebar, Hornsgatan 174.First Time på Timebar följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer, så kom i tid för att få din plats.