Lite mer än ett år efter anklagelserna mot Jussie Smollet, mest känd från serien Empire, väljer hans syster att tala ut. I en intervju med The Hollywood Reporter öppnar Jurnee Smollet upp sig om sin brors pågående rättstvist, som ska ha traumatiserat henne.

– Det har varit så jävla smärtsamt, en av de mest smärtsamma saker som min familj gått igenom. Att älska någon så mycket som jag älskar min bror, och att se den du älskar behöva gå igenom något sånt offentligt, är hemskt, säger hon i intervjun.

Hon säger också att hon fullt och helhjärtat står bakom sin bror i det här.

– Alla vet att jag älskar min bror och jag tror honom.

Händelsen skedde januari 2019

Jussie Smollet larmade polisen i januari 2019 att han blivit utsatt för en rasistisk och homofobisk attack. Men efter en utredning menade poliserna att skådespelaren iscensatt alltihop och sedan fyllt i en falsk polisrapport. Ungefär en månad efter händelsen åtalades Jussie Smollet för störande beteende. Åtalet lades sedan ner men öppnades igen i februari då en jury lämnade in en stämningsansökan.

Jussie Smollet hävdar att han är oskyldig och har inte blivit dömd, men rättssaken är fortfarande igång. Han har hållit väldigt låg profil det senaste året.