Luz Noceda, heter den 14-åriga karaktären, som reser till en annan värld för att bli en häxa. Luz har under seriens gång bara visat intresse för killkaraktärer, men i de två senaste avsnitten har hon fattat tycke för Amity, en tjejkaraktär. Senare i avsnittet frågar Amity om Luz vill gå med henne på bal, varpå Luz svarar ja.

Seriens skapare, Dana Terrace, har svarat fans på twitter att tanken redan från början var att ha med en hbtq-karaktär. Men det möttes av en del motstånd från ansvariga på Disney.

– Jag var väldigt öppen med att jag ville ha unga karaktärer som är queer. Jag är sämst på att ljuga också så att smyga in det hade blivit svårt. När det blev känt var det flera ansvariga över serieprocessen på Disney som sa att jag inte kunde ha med några gay eller bisexuella, säger hon till Variety.

Däremot fick hon stöd från högt uppsatta chefer på Disney. Hon säger att hon själv är bi och vill ha med karaktärer som är bi.

– Nu har jag full stöttning från Disney.

Detta är inte första gången som Disney visar en hbtq-karaktär, men tidigare har de bara representerats i en väldigt liten, eller i en roll som inte är återkommande.
Disney verkar dock ha märkt av framgången av att ha hbtq-karaktärer, där till exempel Netflix och HBO gått i bräschen. Senare i år släpps filmen Onward, som har en lesbisk karaktär och i maj kommer Pixarfilmen Out vars huvudroll är gay.