Ivy Rosenauer kommer uppträda med låten Älska Mig och Born to be Free under Köpenhamn Pride på lördagen och hon kommer bli den första transartisten i världen att uppträda på en XR scen. QX tog ett snack med Ivy, och försökte ta reda på vad ”extended reality”,  som Köpenhamn haft som ett dragplåster, är för något.

Vänta vad innebär extended reality? Blev jättenyfiken.
– Jag vill inte avslöja för mycket, men det är en ny teknik som heter XR. Allt jag kan säga är att ni kommer hänga med in i mitt Ivy universum.

Det låter lite influerat från 90-tal men också lite typ Little Jinder? Har jag jättefel?
– Don’t know Little Jinder, but she cute. Det är helt klart 80/90-tals inspirerat! Jag upplever att musiken var mer oskyldig, hade mer innehåll och mening på den tiden. Därför tyckte jag det var fint att mixa det mjuka, djupa budskapet med ett hårt beat och en badass rappare. Jonas Gardell Aldrig ska jag sluta älska dig var min inspiration.

Varför en hyllning till Danmark och Sverige? Dom har ju också en ganska dålig stämning sinsemellan eftersom Danmark portat hela Sverige på grund av covid-19.
– Ja men precis därför behövdes det en hyllning. Vi måste hålla ihop i dessa tider. Jag har ingen åsikt om vems strategi mot pandemin som är den rätta, men vi är grannländer och borde stå starka tillsammans mot regeringens makt och försök att kontrollera oss som individer. Fuck alla gränder, låt oss komma i land.

Vem är artisten som är feature och varför har du valt att samarbeta med denne?
– Han heter David Balla Riget, han är en av de finaste och mest genuina människorna jag mött. Det var kärlek vid första ögonkastet, han såg mig och min eld och vi klickade.