På torsdag lanseras Keep it Queer för att hjälpa artister i regnbågsfamiljen som drabbats hårt under pandemin. Bakom initiativet står Vincent Ferrigan och Therese Sandin, och tanken är att samla alla artister på en webbaserad bokningsagentur.
QX tog kontakt med ansvarige Therese Sandin, vars idéer fortsätter vara ett hopp för att det ska finnas fler hbtq-aktiviteter under en annars ganska trist tid.

På torsdag släpps Keep it Queer, ett intitiativ som ska göra det enklare för bokare att hitta artister. Hur kom du på det här intitativet?
– Keep it Queer är ett projekt som blev den förlängda armen på TSMNS-kampanjen. TSMNS jobbar för att rädda regnbågsfamiljens fysiska mötesplatser som försvunnit en efter en, de få som finns kvar har svårt att få det att gå runt efter pandemin dragit in i landet. Keep it Queer var från början en idé av Vincent Ferrigan och jag hoppade med glädje på tåget när jag hörde vad det skulle handla om.

På hemsidan har man samlat Dragking/queens, komiker, musiker, DJ:s för att bokare enkelt ska kunna hitta exakt vad de letar efter. Therese kommer finnas till hands om man till exempel vill ordna en show och boka flera artister.

Kommer alla vara hbtq+ som är med på sidan eller kan det bli så att någon straight slinker med?
– Vi jobbar hårt för att sidan ska lyfta HBTQI+-artister då det verkar ha gått en trend inom gayvärlden att boka etablerade kända schlagerstjärnor och liknande, så att våra pengar går till straighta aktörer. När det finns så otroligt mycket talang ibland oss, varför inte gynna dem genom att Keep it Queer. 

Typ vad kan man boka folk för? Svärdkastning? Till bröllop? Spelning för en person??
– På hemsidan kommer det stå lite vad varje artist kan göra för typ av uppträdande. Vi erbjuder allt ifrån streamade standupshower, musiker som spelar i trädgårdar till show på lokal för Max 50 pers. Bara fantasin sätter gränserna. Ju knasigare bokningsförslag desto roligare! 

Om man kommer på invigningen på torsdag, vad händer då?
– Premiärkvällen kommer vi att välkomna gästerna till den 125 år gamla ångbåten SS Motala Express som ligger vid Ångbåtsbryggan på Strandvägen. Väl där möts gästerna av lite bubbel och sedan drar vi igång en show med några av våra fantastiska artister. Man kommer bland annat få ta del av dragshowartister såsom Reine och HerMan Winter, komiker och drugan Skye Ericsson och musikerna Niklas Bergman, Johan Huumonen och Mikaela Tännérus och rapartisten Dafne Andas. Jag kommer givetvis också höras och synas och det kan bli lite sång, lite dans och förhoppningsvis lite naket!