Nu är den första trailern till det efterlängtade, stjärnspäckade, hbtq-dramat Ammonite här. I huvudrollerna har vi Kate Winslet och Soairse Ronan. Filmen utspelar sig i 1840-talets England och handlar om Mary Anning, en brittisk fossilsamlare och paleontolog. Hon får en lärling under sina vingar och efter en tid inleder de ett förhållande tillsammans.

Mary Anning var av uppenbara skäl inte öppet homosexuell och det finns inget som egentligen skulle antyda att hon faktiskt hade en affär med en lärling. Däremot har det i efterhand framkommit att Mary Anning ska ha haft en ”nära och intensiv vänskap” med flera kvinnor via brevväxling.
Men Francis Lee, producent och skaparen till bland annat God’s Own Country, valde att tolka brevväxlingen i fysisk form. På sin twitter har han motiverat varför:

”Efter att queerhistoria rutinmässigt skrapats bort ur kulturen, och det finns inte några bevis på att hon skulle haft ett heterosexuellt förhållande, så anser jag att det är fullt möjligt att se personen i en annan kontext”