Kalmar Pride kör en hel vecka, från 29 augusti till 5 september, och som många andra kommer det bli delvis digitalt och delvis fysiskt. Invigningsdagen till ära har artisten Erik Gabriel, tillsammans med Miss Sister, gjort Kalmars egna Pridelåt. Den släpps samma dag på alla streamingplattformar du kan tänka dig. 1 september kommer dessutom en video.
Erik är en del av duon The Lovers of Valdaro, som bland annat deltagit i Melodifestivalen, men nu har han även bestämt sig för att satsa på en solokarriären.
QX hörde av sig till Erik, eller J.A.E som står får Just As Erik, för att känna på releasenerverna.

Kan du berätta lite om låten, vad handlar den om?
– Låten heter Set your colors free. Alla har vi olika nyanser och färger i vår personlighet. Vi vill uppmana alla att släppa prestige och bara vara den man är. I låten belyser vi även Black Lives Matter rörelsen. Vi människor är ALLA färger.

Du har bytt ut en blond, långhårig person mot en annan. Varför och vem är det?
– (skrattar)Bytt ut har jag nog inte gjort. Men jag har solokarriär bredvid som jag jobbar hårt med. Den här låten är en av de senaste jag var med och skrev och det gjorde jag tillsammans med Miss Sister. Låten är ju Kalmars Pridelåt och hon är ett namn i Kalmar och har bra åsikter, så det samarbetet känns väldigt roligt.

Skoja, men detta är det din första singel som soloartist. Hur har det varit?
– Ja detta blir den första singeln som släpps under mitt soloartistnamn J.A.E och såklart känns det galet kul. Jag är så stolt över att det är en av årets Pridelåtar i Sverige, det är en ära. Sen hoppas jag såklart att låten får ett eget liv och sprids nu när den släppts.

Set your colors free släpps på alla musikstreamingplattformar 29 augusti.