Just nu rullar en av Finlands populäraste realityserier på SVT Play. Serien om fyra olika au-pair-ungdomar som kommer till ett nytt land för att jobba hos en familj i ett par månader finns i flera olika säsonger. Just ni visar SVT Au-Pair på Hawaii och Au-Pair i Miami. I vanliga fall brukar det vara straighta tjejer som vi får följa, men i den sistnämnda är det en gaykille med för första gången. QX letade upp Joona för att ställa ett par frågor om medverkan i serien.

Hur kom de sig att du var med i Au-Pair i Miami?
– Jag var ett stort fan av serien och hörde att de hade öppen casting och sökte. Sen var det intervju och jag blev antagen. Jag kände ingen av de tre tjejerna som är med innan, så det var helt nya ansikten för mig. Jag blev sedan seriens första gaykille.

Hur populär är serien i Finland? Förutom nämnda säsonger finns det ju även från London, Kanada och Australien?
– Serien är ganska populär i Finland så det verkar inte vara ett slut i sikte. Det är kanske inte den största serien vi har, men för att visas på en av de mindre kanalerna är den stor. Och du måste se Australien och Kanada, de är riktigt bra!
Jag får driva på SVT om att de ska köpa in dom då! Men du, du hamnade hos ett bögpar i Miami som hade en son, var det din önskan?
– Nej, det blev bara så. Jag hade tur. Däremot har jag ingen kontakt med dem i dag.

Serien är ju en reality med en hel del drama, särskilt intriger mellan de fyra au-pairerna, hur mycket händer utanför kameran?
– Vår serie visade ju mycket mer fritid, alkohol och festande. Verkligheten är minst sagt annorlunda då i alla fall jag hade väldigt lite fritid, och jag var med Lucas (barnet i familjen) hela tiden. Man får inte se vårt vardagliga slit.

Medan tjejerna Tinder-dejtar så introducerar du Grindr i serien…
– Ja, jag dejtade en del. Killen som jag träffar på restaurangen, han som drar iväg på gym, träffade mig senare. Han var rätt knasig.

Eftersom serien är på finska översätts allt. Vår översättare trodde att poppers var nåt bögar åt…
– Haha, ja det måste blivit fel för det var inte var Mataleena sa när hon berättade om poppers. Hon sa att bögar ANVÄNDER poppers i sexsituationer.

Hur ser ditt liv ut idag?
– Jag har flyttat till en större stad, Tammerfors, och har pojkvän sedan två år. Jag jobbar på restaurang, pluggar foto och tar examen nästa vår. Ett enkelt liv, skulle jag säga.

Har du kontakt med tjejerna idag?
– Mest med Jane. Inte så mycket med Mataleena och Neea.

Du berättade i serien om att du haft det tufft i skolan som yngre och att du kämpade med relationer som yngre, hur är det i dag?
– Jag vet vad jag vill i livet och har mer självförtroende. Jag vill inte blicka bakåt utan bara fokusera på framtiden. Och leva livet fullt ut.

Au-Pair i Miami finns på SVT Play

Joonas Insta

Neea, Mataleena, Jane & Joona.