Becky Albertalli har skrivit Simon vs. the Homo Sapiens Agenda, som succéfilmen bygger på. Hon ligger också bakom The Upside of Unrequited, Leah on the Offbeat (senaste boken, som också har en stor bikaraktär), och Love, Creekwood: A Simonverse Novella och är dessutom involverad i tv-projektet Love, Victor, som nyligen blev klar för en andra säsong.

Becky Albertalli.

”Jag är bi” skrev Albertalli i ett blogginlägg under måndagen och förklarade hur hon som gift kvinna med två barn, vid 37 års ålder nu kommit fram till att hon är bisexuell. Hon berättar att hon aldrig kysst en tjej, men att hon nu insett att hon haft ”crushes” på både tjejer och killar hela livet. ”Det är bara det att jag inte fattat att jag varit kär i tjejerna”, skriver hon.

Becky Albertalli har genom åren kritiserats för att hon antagits vara en straight cis-kvinna som profiterat på berättelser på hbtq-temat. Hon berättar nu att arbetet med böckerna fått henne att inse vem hon egentligen är. Hon har tröttnat på att förlöjligas, hånas och kritiseras för att hon antagits vara nåt hon inte är. ”Jag är ledsen att det tagit så lång tid. Men kan vi lämna lite rum för dem som fortfarande upptäcker sig själva? Visa lite mer omtanke? Göra det lite enklare för nästa person som kommer ut?

I inlägget som finns här skriver hon också:
”Men jag har haft en liten röd bok till hjälp (Love, Simon var röd i originalutgåva). Och jag förstår nu äntligen varför jag skrev den.”

Nick Robinson i filmen Love, Simon.