Efter en dvala som varade i över ett halvår har nu klubbchefen Martin ”Miss Inga” Johansson valt att slå upp portarna till Backdoor. 12 september har man möjlighet att under ordnade former dansa och partaja, nästan som allt vore som vanligt.
QX hörde av sig till Martin för att höra hur man bland annat har gått till väga för att ordna ett coronasäkert dansgolv.

Vad händer på smygpremiären?
 Det blir självklart hits och veva händerna i luften i 180 kilometer i timmen med en övertaggad DJ Leo.B och Micke Brandt. Kvällen avslutas med dekadent och porrig house med sexbomben David Gunther i DJ-båset. Kvällens värdar är Navid och La Tommy. Kolla in vårt Facebookevent, där uppdaterar vi kontinuerligt fram till öppning.

Jag har fattat det som att ni ska ha coronasäker dans och danspodier. Hur kommer det funka? Får ett sällskap dansa i taget? Hur länge? Hur funkar turordningen?
– Ja precis, det blir ett gäng olika podier där gästerna äntligen kan rajraja loss! Man anmäler sitt intresse hos vår dansvärdinna Miss Vanity, Årets Drag på QX Gaygala, som ser till att sällskapen kommer till och från dansområdet säkert. Vi har i nuläget inte bestämt hur många minuter man får vara en Go Go-stjärna, men att döma av det enorma intresset och alla glada tillrop på sociala medier lär det bli fullt upp för den där Vanity. Hen får nog ha en fotriktig 13 cm klack istället för 20 cm under premiärnatten(skrattar).

 Får man komma i hur stora eller små sällskap som helst?
– Absolut. Vi har stora, små och mittemellan bord! Vi kommer både att ha ”drop in” och bordsbeställningar. Är man ett större sällskap skulle jag rekommendera att ta kontakt med oss.

 Ni har ett maxantal på 360 personer, varför just den gränsen?
– Vi skulle nog kunna klämma in fler människor då vi även använder oss av grannklubben Colosseum – vilket gör oss till är Europas största Gayklubb för tillfället. Men vi tycker att säkerheten och servicen är viktigast. Hellre lite mindre folk  så vår servis ska kunna utföra ett bra jobb och att våra klubbkidz trivs!

Vad fick dig att ta beslutet att öppna Backdoor igen?
– Det är ett beslut som vuxit fram över tid och nu kände vi att tiden var mogen både för oss och våra gäster. Vi vill erbjuda våra gäster en riktigt rolig nattklubbsupplevelse. Efter mycket fix och trix med inredning och ljud- och ljus är vi hyfsat säkra på att kunna erbjuda det närmaste en fulländad partykväll som är möjligt under rådande omständigheter.

 Det ryktas om en ljus framtid för alla gays som vill festa säkert. Har du något mer att bjuda på?
– Under de närmsta veckorna kommer vi presentera ett gediget kulturprogram med både nya och gamla Backdoorkoncept. Dessutom en och annan ”pop-up” klubb, men det kan jag inte avslöja så mycket mer om nu.