Imorgon, fredag 18 september, har ”RuPauls Drag Race Holland” premiär och för att släcka törsten hos fansen har den första trailern släppts. Nu är det bara en dag kvar till premiären så det kändes väl också på tiden att det kom en trailer.

Den nederländska stylisten och programledaren Fred van Leer kommer anta RuPauls roll och försöka styra dragqueensen mot den ärofyllda titeln ”Nederländernas första drag-superstjärna”. I trailern pratar alla engelska, något som bara gjordes för trailern. Till större delen kommer dragqueensen prata på nederländska, keepin’ it real.

I samma anda som Drag Race UK, så är priserna i jämförelse med originalversionen, rent ut sagt undermåliga. Den som vinner får, utöver kronan då, en omslagsfotografering för Cosmopolitan Nederländerna och specialdesignad haute couture klänning från designern Claes Iversen. Japp, inga 100 000 dollar där inte. En klänning och ett tidningsomslag helt enkelt! Sen ska vi inte glömma äran och berömmelsen såklart. I den brittiska versionen fick vinnaren i alla fall en egen serie.

De tio tävlande dragqueensen heter Miss Abby OMG, Chelsea Boy, Envy Peru, Janey Jacké, Madame Madness, Ma’Ma Queen, Megan Schoonbrood, Patty Pam-Pam, Roem och Sederginne.