Debattören och teologen Lars Gårdfeldt fyller i med hyllningar till den nyfödda prinsessan och hennes föräldrar: ”Nu får vi två regerande drottningar i rad. Istället för kaffeflickor blir det GIRLPOWER. Grattis Victoria och Daniel.” Författaren Jonas Gardell fyller i på samma tema och skriver på Twitter med hashtaggen #kUnge: ”Hurra för den blivande drottningen som fött en blivande drottning! Victoria har på egen hand gjort Sverige till ett matriarkat.” När det gäller namnförslag så föreslår maken Mark Levengood att prinsessan skall döpas till Jonas.
Journalisten Magda Gad ställer frågan om vad som händer om ”prinsessan växer upp och upptäcker att hon är h, b eller t?” Och i skvalvågorna av den uppblossade ”hen-debatten” lyfts just könsdefinitionen av såväl twittrare som facebook-uppdaterare. Och mellan ”Hens Majestät”- utropen får även dessa med ett grattis.
Johan Hilton på Expressens kultursidor och författare till boken ”No Tears for Queers” hyllar prinsessan genom att lägga ut Sex Pistols ”Good Save the Queen” med texten: ” Nämen, allvarligt. Grattis, Victoria och Daniel och vår framtida härskarinna. I mean it, man.”
Men huvudsakligen handlar de sociala medierna om en lång rad lyckönskningar från gayprofiler landet runt. På Majsans Quiserblogg lades första hyllningen ut 07.11 i morse med kommentaren ”Det här är så stort och fint”. Och en av Stockholms kanske mest hängivna rojalister i gayvärlden, Pia Lagergren berättar att hon” är väldigt trött nu efter att ha vakat hela natten… men det var det värt”! Ett hett tips är attbli vän med Pia Lagergren på Facebook så kommer ni kunna följa alla detaljer om prinsessans liv och leverne idet närmast live!
En av de gayprofiler som har haft en hektisk dag sedan tidig morgon är journalisten Roger Lundgren.
– Jag säger som Gert Fylking, ”Äntligen”, utropar han till QX när vi ringer upp.
– Vi har gått i väntans tider och detta är fantastiskt kul för Victoria och Daniel som längtat så länge, säger han. Om inget radikalt händer så blir den lilla flickan en gång drottning och det gör henne till en historisk bäbis.
Roger Lundgren släpper den 10 april den nya tidningen Kungliga magasinet.
Det var väl timat!
– Ja, det fanns ju en tanke bakom att släppa den nu, säger han. Det är en bäbis som redan nu är en superkändis.
Så skall ni balansera mellan att respektera privatliv och göra en populär tidning?
– Ja såklart. Detta är ingen skvallertidning utan ett historiskt magasin där vi strösslar med tiaror istället för paparazzibilder!
Det är stor uppståndelse i stora delar av gayvärlden idag!
– Jo det är ju så, svarar Lundgren med ett litet skratt. Jag brukar säga att detta med rojalismen är lite som Melodifestivalen. Det är en färgklick i en annars grå vardag med mycket pompa och ståt och en massa smycken. Dessutom är ju Victoria själv populär i de flesta läger av människor.

På twitter är det #royalbaby och #kungabarn man kan söka på för att följa dagens uppspelta tjatter och om man gillar lite humor är #kUnge en bra tagg att följa.