Han är mest känd för rollen i kultfilmen Mean Girls. Nu blir Jonathan Bennett banbrytande då han tar huvudrollen i tv-jätten Hallmarks första julfilm med ett gaypar i fokus. Hallmark är ett känt varumärke i USA som främst gör tv och gratulationskort. Varje år gör de ett gäng smöriga julfilmer med en kärlekshistoria i grunden, men hittills har det alltid varit med straight utgångspunkt. I år har de dock vidgat sina vyer och satsar på mångfald.

Därför ska nu The Christmas House spelas in, om ett par som vill adoptera ett litet barn. Bennett, som är öppet gay och tidigare har varit med i två andra filmer för Hallmark kommer att få sällskap av Robert Buckley, som ska spela hans make. Buckley har vi sett i alltifrån One Tree Hill till iZombie.
Även Ana Ayora och Sharon Lawrence är klara för filmen.

Greppet bemöts med både heja- och burop. Hallmark fick nämligen hård kritik så sent som i somras då de meddelade att det skulle bli hela 40 julfilmer i år. Dock inte en enda med HBTQ-inrikting. Snabbt tog de till sig av kritiken och presschefen George Zaralidis berättade att ”det snart skulle komma fler nyheter”. Och nu är alltså The Christmas House på gång. Konkurrerande tv-bolaget Lifetime ligger dock steget före och var tidiga med att berätta att The Christmas Setup skulle ha ett bögpar i fokus.

Hallmark hamnade även i blåsväder i fjol då de fick hård kritik av sina tittare när de valde att ta bort en reklamfilm som innehöll ett lesbiskt par. Konservativa och kristna gruppen One Million Moms pressade kanalen att ta bort reklamfilmen, som kom från bröllopssajten zola.com, och Hallmark löd med motiveringen ”den distraherar från kanalens huvudsakliga uppgift, att leverera underhållning”.
Detta ledde till tittarstorm och Hallmarks VD Mike Perry fick gå ut och be om ursäkt och plocka tillbaka reklamen.
– ”Vårt uppdrag är att koppla samman folk, fira traditioner och uppmärksamma viktiga ögonblick i livet. Allt som inte innebär detta är inte vi. Vi ber om ursäkt för smärtan och besvikelsen detta drag åsamkat. Vi kommer att bli bättre på att inkludera och fira bra olikheter.”

Och nu är de alltså en bit på vägen.

Om The Christmas House kommer till Sverige är oklart, men med tanke på streamingsajternas expansion är inget omöjligt. I USA har den premiär den 22 november.