QX Gaygala den 4 februari 2012.
Under Jenny Strömstedts värdskap har den närvarande publiken på Cirkus sett Zara Larsson sjunga, After Dark och Babsan vinna flera priser, och Loreens Euphoria utses till Årets Låt.

Men kvällen har främst präglats av att fjolåret gett oss en av alla tiders största HBTQ-klassiker, Jonas Gardells Torka aldrig tårar utan handskar. Bland annat har Kertuu Sturesson som var den sjuksyster som vågade just ”Torka tårar utan handskar”, hyllats och Johan Kinde har jungit Diamanter är en flickas bästa vän från serien.
Jonas Gardell vann pris för Årets Bok och berättade att ”han är så glad att det känns som ett land har förlösts och äntligen sörjer alla unga vackra män som inte är med oss längre.” Han fortsatte sitt segertal: ”Är det något serien handlar om upprättelse. Nej vi var inte guds straff, vi var killar som hade otur”.
Serien vann också pris för Årets tv-stjärna, Simon J Berger, och Årets Duo blev givetvis Adam Pålsson & Adam Lundgren som spelade huvudrollerna i serien.

Men klockan 23.28 toppades kvällen då publiken fick reda på att kronprinsessan Victoria delar ut kvällens sista pris. Det var inget stopp på applåderna när det gått upp för publiken att Sveriges tronarvinge verkligen är på plats denna kväll. Kronprinsessan blir märkbart rörd och publiken är euforisk. Jonas Gardell vann såklart titeln ”Årets HBT” för hans epos Torka aldrig tårar utan handskar och höll ett klassiskt segertal som avslutas med att han greppade Victorias hand i en segergest.
Han avslutade med orden: ”Viktoria, du är vår kronprinsessa men ikväll är jag drottning”

En episk kväll, och QX Gaygalas kanske absolut största stund. Dagens efter är Victorias Gaygalanärvaro löpsedelsmaterial i Sverige och även nordisk, brittisk, tyskspråkig,  fransk och amerikansk media skriver om den historiska händelsen.