Kristian Kaspersen är på G med ny singel, Stay. Denna gång inför ett stundande albumsläpp.

Berätta om Stay!
– Den har sitt ursprung i en period då jag var rätt omtumlad och kantstött efter en jobbig separation. Det var en tid med mycket fest och extas, men också mycket sorg och ilska kombinerat med ett starkt bekräftelsebehov. Texten berättar om en specifik natt när jag var livrädd att komma ner till den krassa verkligheten och bara ville stanna i festen; i fristaden, för alltid. I låten sjunger jag bland annat: “Get a little closer, you know there’s no worries. This bleeding heart just don’t mean nothing at all”. Jag hade länge svårt att klarlägga om Stay var en skör ballad eller en fläskig danslåt, men efter att jobbat på den tillsammans med producenterna Emil ”SoundFactory” Hellman och Fredrik Arvidsson blev det klart att den kunde bli både och, så nu finns den i flera olika versioner! 

Låter har ingen video, men att döma av bilderna till singel så gick du på cruisingtema….?
– Jag älskar verkligen tonen i bilderna! Vi bögar har ju genom historien haft den typen av träffar som enda chans att möta någon och dela sin längtan med, och det känns som att bilderna lyckas fånga det sköra i cruisingen och inte bara det som är sexigt och ljusskyggt. Jag har den enorma turen att återkommande få jobba tillsammans med fotografen Nina Varumo, och hon skapar alltid magi framför kameran. 

Så, vem är killen du hånglar med på bilderna?
– Ha ha, jasså det vill ni veta? Han heter Ulf Petersson och är en av grundarna till The Unstraight Museum som är en grym HBTQI+ organisation som håller på att starta upp ett museum i Stockholm. Han har ett hjärta tatuerat på halsen och jag tyckte det var perfekt för bilderna, eftersom en halstatuering i sig känns lite rough, men att motivet är en romantisk symbol. 

Du har en platta på G, när kommer den?
– Planen just nu att den släpps under tidig vår 2021. Det är pop, främst synthpop skulle jag kalla det, och många av låtarna behandlar samma period som Stay och har lite samma feeling. 

Du och Aleksa Lundberg poddar också, vad skiljer Ytspänning från andra poddar!
– Jag tänker att det som skiljer oss från andra är att vi inte räds det svåra, vi har en podd om skönhet och identitet, och vågar gå på djupet och förstå ytan genom det bakomliggande också. Många poddar väljer det ena eller det andra, gott så, men vi vill befinna oss i gränslandet mellan färdiga boxar. Vi har gäster numera och vår första gäst är skådespelaren och drag-artisten Robert Fux.