Det var under en sekvens av filmen som bland annat spelades in i amerikanska Arkansas då publiken blev vansinnig och kastade saker på Cohen och den svenske skådespelaren Gustaf Hammarsten

I en scen låtsas Cohen vara en ”cage fighter” i Arkansas och han plockar upp Hammarsten ur publiken för ett slagsmål i ringen. Men snart övergår det planerade slagsmålet i grovt hångel och deltagarna vid evenemanget blir vansinniga.

– Vid ett par tillfällen i min karriär har jag fruktat för mitt liv. I Arkansas låtsades jag vara en ”cage fighter” vid en match och utmanade folk i publiken att utmana mig. När min påhittade pojkvän anmälde sig så övergick det i grovhångel som nästan utlöste ett upplopp.

Cohen berättar att det i publiken fanns nyligen utsläppta brottslingar med hakkors-tatueringar som rasade över vad de såg och hade Cohen (och Hammarsten) inte använt en nödutgång hade publiken misshandlat dem rejält.
– Sådana ögonblick är skrämmande. Idag är jag däremot mer rädd för överlevnaden av demokratin, säger han i intervjun med TIME.

Bruno handlar om den österrikiske homosexuelle modejournalisten Bruno som besöker USA, och kom 2009.