I kväll är det premiär för Cabaret Moulins nya show, Diskostrul, på Malmös Victoriateatern. Det blir sex föreställningar för Babushka, Carina de Soleil och Elecktra med start i kväll. Ett av numren i den efterlängtade showen som innehåller massa nytt material är Babushkas nya discodänga Zoom Zoom Zoom (on my Boom Boom Boom). QX firar showpremiären med en smygpremiär av just videon till Zoom Zoom Zoom. Mannen bakom Babushka, Jonny Werner, berättar mer om låten som sätter sig som ett tuggummi (och finns på Spotify från och med i kväll).

Hur har 2020 varit för Babushka så här långt?
– Det har varit mycket arbete för donnan, hon har fått jobba hårt med videoinspelningar och fotograferingar, och inför Cabaret Moulins showpremiär! Aldrig har huden varit skrynkligare, men det är för ett kulturellt och roligt ändamål.

Så, ikväll är det premiär och Zoom Zoom Zoom framförs för första gången, hur är nerverna?
–  Vi brukar vara bortskämda med alltid fullsatta föreställningar, men det är lite annorlunda i år. Vår kalkyl går ut på att få spela höstens nya show för nästan 1000 personer, nu blir det istället närmare 300 personer då vi följer regeln om max 50 personer per event. Man behöver inte vara ett matematiskt geni för att förstå att det kommer inte att gå ihop ekonomiskt, men som i ett av våra nya nummer säger: ”The show must go on”. Det blir med andra ord en liten skara som får både höra och se showen och höra låten i full action av Babushka själv.

Berätta om nya låten då!
– Jag hade nog sagt att det är en crossover mellan reggaeton/hip hop och dance. Precis som förra singeln Dunka Dunka så var det inte direkt Nobelpriset i textpoesi då, och det är inte det heller denna gången. Det är en rolig blinkning till att bejaka sig själva, sociala medier, influencer och ”se-mig-mentaliteten.” Och videon är ett färgglatt äventyr med mycket neon och starka färger och massor av ”zoomande”. Det kan låta märkligt i text men allt faller på plats när man ser den..

Ni är tre som syns i Cabaret Moulin, men bara Babushka som släpper musik. Blir inte de andra avundsjuka?
– De andra två ska nog inte säga så mycket i frågan (skrattar)  Det finns nämligen en inspelning med Cabaret Moulin, en låt med den ironiska titeln Scandal! Scandal! (he wear´s a dress!) och den kommer aldrig få se dagens ljus! Vi skrattade som dårar när vi fick höra låten med våra röstpålägg. Tondöva med rejäl svengelsk brytning och med karaktären Frannie Fine som tog lead på sången. Jösses så dåliga vi var! Låten har en bra produktion, signerad duktiga Andreas Berg – men även han sa att den inte gick att rädda.  Så, de andra är nog mest glada för att slippa – men man vet aldrig…

Babushka lär aldrig vara nöjd, vad vill hon ha härnäst?
– Jag skulle tippa på mer musik. Det ger klart blodad tand att få hålla på och skapa och roa och underhålla. På tal om att underhålla – absolut mest vill hon såklart uppmana till att gå med i Facebook-uppropet Öppna salongerna!  Alla älskar kultur och att bli underhållna – men under tiden som regeringen beslutar att vi ska hålla stängt eller uppträda för en minimal publik på max 50 gäster så går kulturarbetare under! Hjälp oss att påverka!