– Jag tränar normalt, och känner att när jag gett allt så slutar jag, berättar Clara Henry för QX om serien som finns ute på SVT Play just nu.
– Så serien handlar lite om att gå över de gränser man själv satt upp och pusha sig själv över gränsen där det är lite obekvämt och läskigt. Och att man gör det för sin egen skull.
Innan inspelningarna fick Clara fyra utmaningar som Thomas Skoglund tagit fram, och som han, som hennes PT sedan två år, tror att hon skulle kunna klara.
– Thomas var jätteviktig. Han har tränat så många och vet att alla vill sluta när det är jobbigt. Han kan prata lugnt med en och se de där tillfällena då jag är envis och inte ger upp.
Han är ingen som står och skriker på dig?
– Haha, jag är en person som inte gillar att andra ska tala om min vad jag ska göra och hade blivit hemskickad från lumpen direkt. Man får resonera med mig istället. Vi klickade jättebra, och även om vi är olika i hur vi ser på träning så enas  vi i att det är kul. Thomas tycker tycker det är kul att pusha sig själv till orimliga nivåer, medan jag är oerhört nöjd med lite träningsvärk.

Under programmet får tittarna även enkla träningstips av Thomas Skoglund. Tips som man enkelt kan klara i vardagen när livspusslet inte riktigt går ihop med gymbesök.
– Många har svårt att få in regelbunden träning i vardagen, så Thomas menar att det räcker med att resa sig från soffan och göra tio squats. Det blir helt enkelt lättsamma träningstips.

Vad lärde du dig under inspelningarna?
– Att jag är sämre tränad än vad jag är. Men främst att ibland kan det vara bra att utmana sig själv och gå utanför sin ”comfort zone”. Det har liksom inte varit värt att må skit för att springa snabbare. Det har gjort att jag gått miste om coola känslor i kroppen, känslan av att klara nåt man tror att man inte klarar. Den vill man unna alla.
– Men visst, en del grejer kändes helt orimliga. Det har varit otroligt jobbigt, både psykiskt och fysiskt.

Tror du att din Robinson-upplevelse gjorde detta lättare?
–  Kanske. Jag gjorde Robinson för att utmana mig själv och lyckades hålla mig sund i hjärnan trots att jag svalt på en ö i 31 dagar. Så när jag skulle bestiga Kebnekaise i snöstorm så hittade jag motivationen i att tänka att det bara pågick i ett par timmar medan jag svalt i flera veckor.

Vad gör du annars just nu?
– Jag är i Luleå och filmar för tv, och så har en hemlig grej för SVT i november. Sen ska jag försöka att vara lite ledig.

Thomas Skoglund och Clara Henry