Vi tog ett snack med mannen bakom Björtas hattar och glitterkostymer, Björn Törnblom.

Berätta, hur kom Masquerade till dig?
– Jag blev kontaktad av låtskrivarduon och tvillingsystrarna Ylva och Linda Persson som efter att ha sett mig uppträda frågade om jag ville göra ett samarbete med dem. De skickade några förslag på låtar som de skrivit och jag fastnade direkt för Masquerade som är ett samarbete med Mats Larsson och Jonas Lindau.

Varför är den perfekt som Björtas debutsingel?
– Titeln Masquerade och texten känns väldigt passande för Björta som dragkaraktär och dessutom kändes den helt rätt i dessa Coronatider eftersom låten också handlar lite om det. Frustrationen att som artist inte få stå på scenen och uppträda.

Jag får starka Mellovibbar av den, är det nåt som var tanken?
– Ja, faktiskt så skickade vi in den till årets uttagning…

Beskriv Björta för de som inte vet vem det är!
– Björta är en blandning av mycket. Ingen klassisk dragqueen i klackar och lösbröst, utan en extravagant och stilig showman som alltid bär olika hattar eller headpieces och oftast färgstarka, men alltid glittriga kostymer. ”Han har ett hjärta av strass” som jag brukar säga (skrattar). Hans artisteri flirtar med könsrollerna och musiken är oftast glada, käcka schlagers, storbandslåtar, musikalmusik och klassiska showlåtar. Mycket show ska det vara…

Kommer du framföra den offentligt på söndag?
– Ja det är tanken! Releasen blir just på Patricia den 1 november då dragkonceptet C’est la vie, Stageless cabaret som slår upp dörrarna för tredje gången.  Björta är en av 12 dragartister och kommer då att köra låten tillsammans med nämnda Ylva och Linda. Sedan kommer vi även uppträda på nyårsafton på Rånäs slott där Björta, och Gregor Michaj tillsammans med Ylva och Linda står för underhållningen. Under våren finns flera andra gigs inbokade där låten med största sannolikhet kommer framföras.

Gav detta mersmak så vi kan hoppas på fler spår framöver?
– Ja absolut!! Bring it to me bara (skrattar).