Britney Spears har varit omyndigförklarad i över tolv år och kämpar för att få tillbaka makten över sitt liv från sin pappa. Toxic-sångerskan är en av Lizette Lizettes första idoler och en stor anledning till att den icke-binära artisten håller på med musik, så det är därför helt logiskt att hen tar en av Britneys största hits och sätter den i ett nytt sammanhang: Föddes Britney för att göra andra lyckliga?
QX föll hårt för den electrosnygga tolkningen och utser Lizette Lizettes version till veckans hitvarning på qx.se.

Du sätter Britneys ikoniska ballad Born to make you happy i ny kontext, hur föddes idén till detta?
– Denna låt har alltid varit min favorit Britney-låt. Men har alltid funderat mycket över texten och hur sinnessjuk den är. Och i och med att jag totalt snöat in på hennes situation och följer alla nyheter kring hennes case slaviskt, så fick denna text en helt ny innebörd. Och idén om att göra en cover kom som en snilleblixt.

Vad är det egentligen som fascinerar med Britney?
– Hon är liksom en riktigt riktigt livs levande ikon. Och hon har gått igenom sååå mycket. Hela hennes historia och livsöde är fascinerande och berör en verkligen. Det är väldigt lätt att älska henne, för hon är ju verkligen bara en vanlig goofy, rolig, snäll tjej som råkade bli en av våra största popstjärnor.

Hur går det till om en vill tolka en sån här känd låt, måste man ha nåns godkännande?
– Så länge en inte ändrar text och melodi ska det vara cool.

Dina fans kallar dig för Goth-Britney, vad är de gemensamma parallellerna mellan dig och Britney?
– Jag började få den kommentaren i början av min karriär, när folk på Goth-festivaler såg mig för första gången. Jag tror de tyckte att min röst påminde om hennes. I övrigt har vi väl det här med att vara ”goofy” gemensamt. 

Du sägs vara 100 procent indie, men denna tolkning och låtval känns ganska ”inbjudande” för att fler ska upptäcka dig, håller du med?
– Ja, kanske det? Vi får väl se! Det jag menar med det är främst att jag fortfarande jobbar väldigt mycket själv med min artistkarriär. Jag har mitt egna lilla team av vänner som hjälper till med lite av varje, men vi är helt fria från den kommersiella musikbranschen. Men personligen är jag inte alls fast vid att bara lyssna på och framföra ”indie”-musik. Snarare tvärtom, när jag och mina vänner sitter och ”haggar” med lite bubbel en fredag är det absolut Mariah Carey, Britney och Da Buzz som väller ut från högtalarna!

Vilken annan Britney-låt lockar att göra en Lizette Lizette-tolkning av?
– Åh, antingen Everytime, (You Drive Me) Crazy eller Toxic, de är också favoriter! 

För de som inte har koll på dig, hur beskriver du Lizette Lizette med egna ord?
– Ett queert mystiskt clubkid som alltid överraskar, både visuellt och musikaliskt. Hoppas jag!

Hur queer är Britney Spears egentligen?
– Hon är definitivt en queerikon i samma kaliber som Madonna, Mariah Carey och Kylie Minogue! Absolut!