Medan de andra artisterna intervjuades av media under torsdagens presskonferens så stod Loreens bord i Green Room tomt. Hon hade en läkartid för att kolla upp varför sången inte flutit på som den ska. Men storfavoriten dök ändå upp under gårdagskvällens Stadshusfest, och journalister och fans var som myror på en sockerbit kring Loreen. QX fick så klart ett par minuter med henne.
Hur mår du, och är finalen i fara?
– Jag har ett virus och är ju lite sjuk. Men jag kör på ändå, the show must go on, liksom (skrattar). Jag var tvungen att kolla med läkaren så att viruset inte ligger på stämbanden, för om jag kör på som jag brukar och det är så, så är jag körd ett par månader framöver.
Vi hörde ingen skillnad alls när du sen sjöng genom hela låten under det tredje och sista repet…
– Det handlar om kontroll. Jag vet hur jag ska använda min röst på bästa sätt. Att jag var hos läkaren var mest i förebyggande syfte. Jag vill inte riskera något som gäller sången.
Är du förvånad över uppmärksamheten kring dig här?
– Jag vet inte vad jag ska säga, det är galet… Men ni är mina brothers ni vet, så även om folk inte hade trott på mig så hade ni stått här. Och för det älskar jag er.
Vad har du gjort sedan du gick vidare i Växjö?
– Jag har tagit det helt lugnt. Jag var helt slutkörd efter dom dagarna. Vi ändrade hela koreografin en och en halv vecka innan delfinalen, och det var så mycket anspänning dom där dagarna.
De flesta andra artister har folk som körar i kulisserna eller på scenen, men du kör tydligen allt själv?
– Ja, det är bara jag. Jag behöver inte någon annan för det, no way (skrattar).
Har tävlingsinstinkten i dig kommit fram nu, och vädrar du seger?
– Haha, jag har inte ens våga tänka tanken. Det här är en tävling och det kan gå exakt hur som helst. Jag vågar inte ens hoppas. Men jag lovar att jag kommer ge allt på lördag.

Dagens Fråga

Vilken är den bästa musikalen enligt dig?

  • 34%
  • 16%
  • 11%
  • 3%
  • 30%
  • 7%