Kylie Minogues 15:e platta Disco bär namnet som säger allt. Sångerskan har nämligen gått tillbaka till sent sjuttiotal/tidigt åttiotal och fångat upp ett sound som hon bara nosat på tidigare, men nu går helt in i: Discon. I natt släpptes plattan, och nu jublar kritikerna och kallar skivan, som till nittio procent producerats under karantäntid av sångerskan själv, för en av hennes bästa.

Idén till plattan föddes under Kylies förra turné Golden Tour, då hon hade ett litet set som inspirerats av episka New York-klubben Studio 54. Efter några sessions i studion var saken klar: Det blir en dansig disco-platta. Och beslutet faller i god jord.

All Music skriver att hon uppdaterar ett gammal sound och får ett spännande resultat som påminner om studio 54:s glansdagar. ”Det påminner om Gloria Gaynor, Donna Summer och Chic. Kylie sätter sin prägel på genren med en experts finess”. Sajten lyfter särskilt framen låt de tycker påminner om Bee Gees, Last Chance, och Celebrate You som de tycker har en av hennes bästa röstinsatser.
Ansedda musiktidningen NME kallar plattan för ”en perfekt matchning för den mogna showdrottningen”, och menar att hennes mogna disco är uppriktig och gjord med kärlek, utan att bli en pastisch på nämnda genre. NME tilldelar Kylies Disco fyra av fem i betyg.

Samma betyg ger dagstidningen The Independent som säger att Kylie perfekt fångat discons originalsound från svartklubbar i New York, från en tid då homosexuella män kunde dansa tillsammans, rasifierade kvinnor som Donna Summer och Gloria Gaynor blev stjärnor, och man kunde fly vardagens problem och ha kul. Framförallt hyllar tidningens skribent Last Chance, som hon tycker påminner om ABBAs Voulez Vous, och förstasingeln från plattan Say Something.

Även svenska Aftonbladets Håkan Steen hyllar Kylies disco och ger skivan tre plus. Han skriver: ”Kärleken till poppig disco är både uppenbar och smittande i hela sitt oblygt nostalgiska anslag”, och tycker att plattan passar pandemi-tiden perfekt då den skänker oss en stunds eskapism och dansgolvslängtan.