Britney Spears har varit omyndigförklarad sedan 2013 och nyligen gick hon igenom en rättsprocess med förhoppningen om att hennes pappa, Jamie Spears, inte längre skulle få vara förmyndare. Men i onsdags meddelade amerikansk domare att det inte kommer bli så. Målet var att Jodi Montgomery, som varit hennes tillförordnande förmyndare, skulle ta över.
Detta väcker ytterligare ilska hon fansen, som sedan länge drivit kampanjen #freebritney, som under året har blossat upp rejält.

Fansen påstår att Britney mer eller mindre hålls fången, där varenda steg och beslut kontrolleras av hennes pappa. Fansens oro förstärktes när Urban Outfitters, dagen efter domslutet kom, annonserade att de ska släppa en tidigare helt okänd låt på vinyl.

Oron grundar sig i att Britney själv sagt att hon inte kommer uppträda eller producera någon ny musik förrän hon blir av med sin pappa som förmyndare. Enligt kommentarer från Britney som finns nedskrivna på dokument som använts i rätten, framkommer det att hon inte verkar haft mycket att säga till om i samband med releasen av den osläppta singeln.

Flera fans har som sagt reagerat och artisten och låtskrivaren Simon Curtis har uppmanat till bojkott på sin twitter.

Låten heter Swimming in the Stars och skulle från början varit med på Britneys album Glory från 2016.