Okej så några tankar innan sammanfattningen. Nicklas lämnade Patrik. Två tjejer har lämnat Erik. Är detta något slags rekord i hur många deltagare som lämnat? Kanske, men jag tycker mig minnas ett år, när nästan samtliga deltagare hos samma bonde valde att avbryta och åka hem.
Och visst var det så!
2010 blev stackars Tomas lämnad av alla tre tjejer som var kvar, på en och samma gång. Mardröm.

Är det inte väldigt mycket gråt-tv i år? Jag har oftast inget emot det, men jag upplever att jag inte blir berörd på samma sätt som tidigare? Eller har jag bara blivit känslokallare med åren, jag vet inte.
DÄREMOT! TV4. Ni måste texta mer för jag hör inte vad deltagarna säger när de är rödgråtna och står nedtryckta med ansiktena i någons barm. Julia som till och med viskade?

Bögarna är fortfarande mina solklara favoriter! Det har hänt så mycket i deras dynamik, och Patrik är ju en stjärna. Det var kanske inte något som stack ut exceptionellt det här avsnittet, så det blev mer allmänna tankar och några spaningar typ. Ska skärpa mig nästa vecka.

Deltagarna den här säsongen fortsätter att tycka att allt är jobbigt. Isabelle tycker det är jobbigt. Emmy tycker det är jobbigt. Typ alla Eriks tjejer tycker det är jobbigt.
Nicklas valde att åka hem, med motiveringen att det är tufft att dela på en kille och att det är jobbigt att vara där med två andra.
Det är säkert en del av det han känner, men jag tror att om man hade varit kär eller känt förälskelse och ett intresse, hade man stannat.
Att det är ”en jobbig situation” känns mer som svepskäl.

Mycket bra val av Mats att ta ut tjejerna i stallet och visa när han byter skor på hästen. Sån sex-appeal. Det får nog bli att köpa hem ett sånt förkläde tror jag?

Einar använder sig av så mycket adjektiv och superlativ att de inte längre betyder något. Allt är ”underbart, jättekul, jättefint, jättehärligt, vackert, roligt, skönt, viktigt”. Kan man verkligen tycka om ALLT? Vad hade han sagt om en häst bajsade honom i ansiktet? ”Tack!”?
Hans positivitet känns påklistrad, eller så är det klippt så. Jag vill se Einar gråta.

Har alla blivit psykiskt misshandlade i sina tidigare förhållanden? Obs, ej något att skämta om men det känns som så många deltagare kommer in med mycket relations-trauman?

Isabelle berättar om ett jättetufft break-up som satte spår i henne. Emmy tvekar på om hon är värd kärlek och Ann-Louise berättar om ett förflutet som resulterat i att hon prioriterar andra före sig själv.
Lägg till att även Pontus nämnt en jobbig relation och att Patriks familjerelation har varit sådär. Även Mats nämnde till Ann-Louise för några avsnitt sen att han varit med om en del. Även Johanna hade haft ett hemskt förhållande.
Ofta påminns man av erfarenheter från tidigare relationer, ofta de sämre, när man är påväg att ge sig in i en ny. Är det vad som händer?

Usch jobbigt att se Ann-Louise så ledsen. Undrar om deltagarna får något stöd?

Patrik har överlägset bäst aktiviteter! Se och lär ni andra bönder. Det har åkts i hökärra, det bjuds på middagar, ut på sjön med motorstyrd flotte, liveframträdande av Patrik och hans vänner. Patrik har verkligen ansträngt sig! Mycket bra och roliga aktiviter, stort plus.
Jag tycker såklart deltagarna ska göra ”bonde-saker”, men blandat med andra aktiviter. Inte bara måla, titta på bajs och köra traktor.

NEEEEEEEEEEEEJ! Karin fick lämna. Redan i vid speeddejtingen tippade jag på att hon skulle gå hela vägen på grund av deras uppenbara kemi! Jag tror faktiskt att Mats gör ett jättestort misstag. Hon tog med sig ett tält ju? Ett TÄLT?! Underbara Karin.
Jag tror Karin känner väldigt mycket, vilket också kommer fram när hon inte blir vald, men att hon inte vågar. Hon är ett typexempel på en person som kräver mer tid än många andra för att nå på djupet, men när man väl gjort det, BOOM! Då är det starkt.

Okej som ni märker tycker jag detta var väldigt tråkigt, fina fina Karin. Var hon tvungen att skriva det där dumma brevet??

Vad jobbig stämning det verkar vara nästa vecka? Och alla börjar få känslor och alla tror de kommer bli valda. Jag ångrar nästan att jag bett om mer ”fart och fläkt”. Ne skoja, jag längtar. Men vilka kommer de välja?
Såhär tror jag slutvalen kommer bli:

Pontus: Emmy

Mats: Johanna

Erik: Emma

Patrik: Pontus