Hans 3,8 miljoner följare möttes under tisdagen av inlägget som inleds med ”Hej vänner. Jag skulle vilja dela med er att jag är trans, mitt pronomen är han/hen och mitt namn är Elliot. Jag känner mig lycklig att skriva detta. Att vara här. Att ha landat här i livet”.

Han tackar också alla som varit med honom längs vägen mot att han nu vågar stå för den han är fullt ut och acceptera det. Men Elliot uttrycker också rädsla för det hat som finns mot transpersoner, att människor 2020 mördas för att de är just trans, och lovar att kämpa för att stoppa hatet och vägrar att tyst se på hur transpersoners rättigheter och säkerhet gång på gång motarbetas.
Nog är nog”, skriver Elliot.

Jag älskar att jag är trans, jag älskar att jag är queer” avslutar Elliott inlägget, som gillats av 2,3 miljoner, och skriver att han ser han ser självhatet, våldet och trakasserierna som vilar tungt över transcommunityt, och lovar att göra allt in hans makt för att göra världen bättre.

Skådespelaren kom ut som lesbisk 2014, och gifte sig 2018 med flickvännen Emma Portner. Emma skrev om sin makes mod på sitt eget Insta-konto ”Jag är så stolt över @@elliotpage” och fortsatte: ”Trans, queer och icke-binära personer är en gåva, och jag ber er om tålamod och respekt, men också att ni stöttar transpersoners liv varje dag”.

Elliott Page fick sitt stora genombrott i filmen Juno 2007, vilken han Oscarnominerades för, och har synts i X-men-serien och i lesbiska dramat Freeheld mot Julianne Moore. Just nu kan Elliot ses i Netflix-serien The Unbrella Academy i rollen som Vanya Hargreeves.