Äntligen fick vi ett samkönat par i Kärleken flyttar in som valde att stanna hela sin vistelse.Gustav Mehler, 21, kundtjänstarbetare, Nacka, och Alexander Beyer, 22, showartist, Stockholm, klev ut ur det tv-bevakade huset efter nästan fyra dagar ihop.

Hur kommer det sig att ni är med i programmet?
Gustav: Min kompis såg ett inlägg i en Facebook-grupp och tipsade mig. Jag var ledig och tänkte att det var en kul grej.
Alexander: Det var väldigt spontant från min sida. Mitt uppe i pandemenin såg jag en annons på Facebook, och kände ”Yolo”. Jag är visserligen spontan, men jag hade inte sett mig själv i ett dejtingprogram (skrattar).

Hur var inspelningarna?
Gustav: En konstig, men kul upplevelse i ett skitlyxigt hus. Det var som en betald semester där man ska försöka navigera sig fram och lära känna en främmande person.
Alexander: Det var så jäkla roligt, jag hade inga förväntningar alls och var bara mig själv hela tiden. Och man glömmer bort kamerorna efter nån dag, det är som en inredningsdetalj till slut.

Hade ni sagt nåt om vad som var er idealsnubbe?
Gustav: Ja, det var en stor del av intervjun. Jag berättade att jag ville träffa någon som är ärlig, rolig, smart, social och har ett stort driv.
Alexander: Jag ville främst träffa en öppen pratsam och icke stel kille. Jag hatar kallprat och tystnader, så det var skönt att ha nån som Gustav.

Och ni stannade hela tiden?
Gustav: Ja, vi klickade socialt och kom väldigt bra överens. Vi kunde slappna av i varandras sällskap nästan direkt och det var aldrig stelt. Vi kände väl båda att det fanns potential, och att vi ville lära känna varandra mer.
Alexander: Och vi hade så kul tillsammans, klickade personlighetsmässigt och hade alltid nåt att prata om. Det var liksom aldrig stelt. Vi visste att vi var där för att dejta, men fokuserade mest på att lära känna varann. Jag har inte dejtat eller varit i förhållande tidigare så det var nytt för mig, och jag visste inte vad jag kände, bara att jag ville låta det gå och se vad som kan hände. Vi hade kul ihop, det var viktigast.

Hur är det just nu då?
Gustav: Vi har mest haft kontakt via sociala medier. Det har inte varit romantiskt, det blev mer ”friendly vibe” efteråt. Vi har aldrig avslutat något direkt, och jag är alltid ganska oklar i mina relationer. Men vi ska ses nästa vecka och skratta och se programmet ihop med andra vänner.
Alexander: Just nu i alla fall är det jättefint med en vänskap mellan oss, sen vet man inte. Man kan aldrig säga aldrig eller se in i framtiden. Just nu är jag mest glad att vi hittade varandra genom programmet.

Alexander Beyer.
Gustav Mahler