Malin, berätta om debutserien Nikki?
– Nikki är en serieroman som handlar om en tonåring som känner att hon inte passar in. Hennes mamma och skolsystern tycker att hon väger för mycket och borde göra något åt det, och hon börjar växa ifrån sitt gamla kompisgäng. Hon börjar på gymnasiet och funderar på sin sexualitet. Det är en coming of ange-berättelse om kroppsnormer, queer kärlek, och att hitta sig själv helt enkelt. 

 Hur kommer det sig att dessa länder där det är mindre accepterat att vara hbtq ger ut den?
– Jag tänker att de här små förlagen är motkrafter som verkar för ett öppnare samhälle, och det känns jätteroligt att de hittade min bok och gillade den så mycket att de ville köpa rättigheterna. Det finns såklart människor som är för hbtq-rättigheter och vill läsa en sån här berättelse i både Ryssland och Sydkorea. 

 Kommer det inte anses som hbtq-propaganda i Ryssland?
– Nja. Jag tror att det ges ut massor av böcker i Ryssland som inte gillas av regimen, så jag tror inte min bok kommer synas så mycket att det blir ett problem.

 Vem är du själv, kan vi få en snabbgenomgång?
– Jag håller på med serier, illustration och andra grafiska uttryck, jobbar som litteraturpedagog på bibliotek, men är just nu föräldraledig med min lilla bebis. Jag kommer från västkusten men en Tinder-matchning fick mig att flytta till Stockholm. 

 Har du fler serieromaner på gång?
– Jag har ingen konkret bok på väg, men en massa berättelser jag vill berätta. Det får bli lite längre fram när jag tagit mig ur bebisbubblan med kräks i håret och noll tid till kreativitet! 

debutserien Nikki i QX Shop