I botten finns här en en söt och viktig historia om en ung lesbisk tjej som blir stoppad från sin skolbal av sin intoleranta omgivning. Visst, musiksatt med lättglömda, Broadway-klyschiga sångnummer, men ändå med ett (över)tydligt budskap om inkludering och tolerans.
Problemet är att regissören Ryan Murphy som vanligt dränker allting i glada färger, vansinnig ljussättning, övertydlighet och en ton som spottar CAMP! rakt i ditt ansikte. Hur behjärtansvärd tanken än är, och hur mycket Meryl Streep än sliter med att bli en Liza Minelli för en ny generation musikalbögar, så blir allt bara en presentpappers-glättig yta där man inte orkar öppna själva paketet. Att Murphy, som vanligen åtminstone brukar briljera med en perfekt queer casting, dessutom låter James Corden spela den varma bögvännen på ett sätt som påminner om hur din barndoms mobbare skulle tänkt sig en gay Björnen Baloo på Pride gör inte saken bättre.
Underhållande? Absolut. Men den där viktiga, varma HBTQ-musikalen att må bra av som kunde varit ett alternativ till *stoppa in valfri favoritmusikal* är det inte på långa vägar.

ARIANA DEBOSE som ALYSSA GREENE och JO ELLEN PELLMAN som EMMA i THE PROM.