Håll dig inne, håll dig isolerad. Gårdagens besked om nya restriktioner innebär att det kommer finnas ännu mer tid för film och serietittande. Oroa dig inte, vi hjälper dig när du har idétorka! På streamingtjänsterna finns massvis med bra serier och filmer. Mys ner dig i soffan och njut! Kanske är det några godbitar du sett förut, kanske är det några du känner att du vill se om igen.

Patrik 1,5 (Netflix)
Homoparer Göran och Sven ska adoptera ett barn som de tror är 1,5 år, men det visar sig att ett kommatecken hamnat fel och istället flyttar 15-åriga Patrik hem till paret. Han är inte bara rebellisk utan också homofobisk, vilket sätter Göran och Svens relation på prov. Gustaf Skarsgård gör en av sina bästa roller som Göran i den här mysiga rullen.

Rocketman (Netflix)
Filmen/musikalen om Elton Johns liv, behöver man säga mer? På ett behandlingshem för missbrukare ser stjärnan tillbaka över sitt liv. Njut av Eltons tidlösa låtar samtidigt som man får en inblick om ett liv som kantats av missbruk och sorg.

En underbar jävla jul (Netflix, HBO)
Få in julkänslan med Edward af Silléns filmregidebut. En familj ska fira traditionsenlig jul, men nyförlovade Simon och Oscar kommer med en oväntad överraskning. Tyvärr tas det inte emot med helt öppna armar i den lätt homofobiska familjen.

En hemlig kärlek (Netflix)
Dokumentärfilmen med supermysiga, sorgliga men vackra historien om Terry Donahue och Pat Henschel som tvingas hålla sin relation hemlig i över sju decennier. Regisserad av Ryan Murphy.

Boy Erased (Netflix)
Storfilmen från 2018 om alla snackade. Filmen är baserad på Garrard Conleys memoarer och handlar om Jared Eamons som skickas iväg till en omvandlingsläger av sina kristna konservativa föräldrar.

Milk (HBO)
Milks liv förändrade historien och hans mod förändrade liv. 1977 valdes Harvey Milk in i San Franciscos förvaltningsråd, och blev därmed den förste öppet homosexuelle mannen att väljas till ett politiskt ämbete i USA.

God’s Own Country (HBO)
Bondsonen Johnny tar till sprit och one night stands för att klara av landsbygdens tristess och faderns dåliga humör. När våren kommer med lamning och behov av mer arbetskraft anställer fadern en rumänsk gästarbetare, Gheorghe. Under det intensiva arbetet uppstår passion mellan de två unga männen.

Serier

The L Word: Generation Q (HBO)
The L Word: Generation Q fortsätter följa Bette Porters, Alice Pieszeckis och Shane McCutcheons liv, tillsammans med de nya karaktärerna Dani, Micah, Finley, Sophie och Gigi när de upplever kärlek, hjärtesorg, sex, bakslag och framgångar i L.A.

Euphoria (HBO)
Succéserien Euphoria handlar om Rue som tampas med missbruk och diverse diagnoser. På vägen träffar hon Jules, som skakar om hela hennes tillvaro. Serien följer flera olika karaktärer och är mycket välproducerad. Det har dessutom släppts två specialavsnitt som visas under julen.

Looking (HBO)
Tre nära bögpolare som bor i San Francisco och tampas med det vardagliga livet. Komik och dramatik vävs samman i längtan efter lycka och intimitet. Utspelar sig i en tid när homosexuella mäns valmöjligheter och rättigheter ger helt andra förutsättningar än man tidigare varit med om.

The assassination of Gianni Versace (Netflix)
True Crime serien om mordet på Gianni Versace som är tokspännande. Darren Criss spelar seriemördaren Andrew Cunanan som utöver Versace dödade ytterligare fyra personer.

Please Like Me (Netflix)
Har ni missat den här, se den nu! Klockren rolig ungdomsserie om Josh som blir dumpad av sin flickvän och inser att han är gay. Detta sker samma dag som hans mamma försöker ta livet av sig och hans pappa avslöjar ett hemligt förhållande.