När restriktionerna om att barer och pubar måste sluta sälja alkohol kl 22 blev det ett hårt slag mot branschen, som redan fått blöda under en lång tid. För några dagar sedan gick regeringen ut med nya restriktioner som börjar gälla från och med 24 december. Dessa innebär att krogar inte får sälja alkohol efter kl 20.

Red Shoe Bar i Malmö har under en lång tid märkt av ett rejält tapp i inkomst och har därför tänkt om. Eftersom det är färre besökare och det säljs mindre av mat och dryck, kommer de framåt sälja presentkort som funkar som kreditkort.

Man laddar det helt enkelt med pengar, minimum beloppet är 500 kronor och då får man också rabatt när kortet används vid köp. Ju högre summa man köper presentkort för, desto mer rabatt får man. Tanken är att man ska stötta Red Shoe Bar för att ha en chans att överleva i framtiden. Kortet gäller dessutom i två år, så det går att använda när krisen är över. En perfekt julklapp!

– Alla fasta kostnader måste täckas. Trots att vissa varit skeptiska på grund av möjlig konkurs har vi redan sålt en hel del. Vi tänker kämpa oss genom detta trots att vi inte fått något stöd från staten, säger Johan Carlsson ägare av Red Shoe Bar.

Hur kommer dessa presentkort hjälpa er?
– Just nu hjälper det att täcka fasta kostnader som löner, el, hyra och andra fakturor. Tappet började precis när vi investerat i att öppna upp X som techno-lounge så det var ett hårt slag som vi inte väntat oss.

Johans enda önskan är att Red Shoe Bar ska få vara kvar, annars finns det inga mötesplatser för hbtq i Malmö.

– Avslutningsvis så vårt mål just nu är att hålla oss flytande tills detta är över. Vi har en viktig plats att fylla då vi är enda HBTQ stället i Malmö.