Häxorna drar till Blåkulla och Läderbögarna till Berlin. Så är det i år och så är det varje påsk! Lika säkert som att Påven har balkong.
Men för de som ännu inte hunnit packa väskan inför lördagens stora kinkyparty Snaxx, på Berghain i Berlin eller som helt enkelt fegar ur, så kan vi glädja er med att Marcel Dettmann, Marcel Fengler och som är resident DJs på den stora industriklubben, ikväll befinner sig på Berns i Stockholm.
Stora Salongen kommer dundra! Takkronorna skallra och benen skaka. Värdpar är Miss Inga och Marcus Ullmarker.



Helt ärligt är trance och i alla fall delar av hardcore-scenen inte så där alldeles totalt gay. Men MondayBar är en av stans absolut bästa och äldsta och mest seriösa gaysnälla klubbar så varför inte vidga sina vyer? Tre dansgolv plus Dasscot igång. På Kolingsborg håller man till och det är dans som gäller!



Läderbögarna ja – de är ju alltså i Berlin på Easter Party. Årets absoluta höjdpunkt med fester, seanser och barhäng i hela den stad som utsetts till världens absolut etta när det gäller böglivet (och queer/flat med för den delen).
Men några stanna såklart kvar i Stockholm. Och de ser fram emot Easter Parade som smygstartade redan under onsdagen. Ikväll torsdag är det specialkväll – Wet/Gult. I morgon bar som vanligt och på lördag DJ. På söndag är det JockStrap-tema. Så de som snålat in på flyg och hotell kan trösta sig med att stans egen heta läderkällare finns att tillgå!



Torsdagen har bjudit på solsken och dit strålarna når är det också underbart vårvarmt. Så gissa att Mälarpaviljongen börjat få fart i kassorna. Fredag blir rövarväder men så kommer solglimten fram igen till lördag, hoppas vi. Ta på en jacka, njut ett glas påskigt vin i solen! Och när kylan kommer så smit upp till Göken strax intill!




Det är öppet och fart som vanligt på Torget, Roxy med grannkrogen Urban Deli, Side Track och i centrala stan Babs Kök och Bar. Glana på samkönade (eller vad ni vill förresten), pimpla kaffe eller vin, kackla med vänner och njut av att våren är här!


GÖTEBORG
Jo såklart. Gretas har öppet på Skärtorsdagens natt! Dj Dixo spelar och det är öppet till 03 på morgonkvisten. Öppet även fredag till 03 och lördag till 04 på Gretas!
Och BeeBar kommer såklart vara knökat denna dag innan man får sova extra länge.
På fredag är det House-electro och pop på queeriga klubben Hoochie Mama! Kontiki är platsen, Botaniska trädgården hållplatsen. Och på lördag är det ännu en omgång av Club MILK. Mitt i centrala stan på Parken med Zocky och Gretchen som musikleverantörer.


MALMÖ
Joe är såklart igång inte bara på lördag. På Skärtorsdagens kväll är det EasterParty med Christoffer Földes och Carina DeSoleil som skapar den dansanta stämningen.
På fredag kan man välja mellan att kika på Cabaret Moulins show och fest eller gå på ännu en Lesbian Heaven-fest. På lördag är det Wonk såklart och så har SLM öppet för de killar som inte tagit tåget söderut!