Streamingtjänsten Disney+ har sedan i höstas funnits i Sverige. Den har mest innehållit barnvänliga serier som mycket av Disneys tecknade utbud, Simpsons och teen-relaterat som High School Musical-filmerna. Men nu blir det ändring på det då man under fliken ”Star” från den 23 februari ska kunna se betydligt mer vuxeninriktat material.
Populära Disney-ägda serier som Desperate Housewives, Lost, 24, Arkiv X och Black-ish kommer att kunna ses på ”Star”. Även nya thrillerdramat Big Sky med skådisen Ryan Philippe lanseras i Sverige via Disney+ Star.

Roligast för HBTQ-publiken blir att Love, Victor nu blir tillgängligt i Sverige. Serien, som är en spin-off på biofilmen Love, Simon, följer unge gaykillen Victor som går på college och jobbar som barista. Den hade premiär i USA i somras, och har mycket fina snittbetyget 8,1 av 10 på film/tv-sajten IMDB.

QX har tidigare skrivit om hur Love, Victor var planerat att ha premiär hos Disney+, men plötsligt dumpade serien och streamingkonkurrenten hulu tog över. Motiveringen var att innehållet i serien var ”för vuxet” vilket tolkades som att Disney inte klarade av homo-temat. Men Disney+ försvarade sig och menar att homoinnehållet inte var anledningen, utan skildringen av unga människor som dricker alkohol. Men nu är detta vuxna innehåll lagt bakom fliken ”Star” där man kan ställa in en ”föräldrakontroll”-funktion innan tittande tillåts för hela familjen.

Dessutom finns klassikern Prison Break på streamingtjänsten med numer öppne skådisen och HBTQ-kämpen Wentwoth Miller, samt How I Met Your Mother med Neil Patrick Harris.
Fler serier och filmer tillkommer allteftersom.