I den stora intervjun pratar han om transpersoners utsatthet i sociala medier.
– Jag är känner att transpersoner är en väldigt liten och sårbar grupp. Deras kamp har i sociala medier destillerats ihop till en grej där det framställs som att det är en armé av transpersoner som bara väntar på att attackera bakom en kulle.

 

Norton trycker i intervjun på vikten av att samhället borde stötta transpersoner och att inte känna rädsla för att erkänna transcommunityt.
– Jag vet att det finns aggressioner, men varje grupp som söker jämlikhet och utveckling kommer bara att nå sitt mål om det finns en extremistisk framkant. Det är så saker och ting blir ”vanliga”.

Graham Norton, som är en av jurymedlemmarna i RuPauls Drag Race: UK har tidigare pratat om hur lätt sociala medier kan ställa till det i HBTQ-personers liv. 2019 sa han i en intervju med The Guardian att ”Twitter tror jag förstör livet för många unga homosexuella.”
Med det menade han att en felaktig re-tweet eller kommentar kan lätt förstoras och ge folk en felaktig bild av verkligheten.

Graham Nortons kommentarer kring transpersoners kamp uppmärksammas bland annat av gaytidningen Gaytimes och lyfts fram som viktiga. Detta i en tid då transcommunityts rättigheter hamnat på efterkälken i Storbritannien, och stödet från regeringshåll har knappast varit översvallande. I september ifjol meddelades det till exempel att den så viktiga ”The Gender Recognition Act”, som många LGBTQ+ activister hyllat, inte längre skulle gälla. Detta trots att en majoritet av det brittiska folket stod bakom förslaget om att förenkla processen för transpersoner att få rättsligt erkännande för deras könstillhörighet.