Serien, med homohunken Jonathan Bailey i en av huvudrollerna, som straighte Anthony, är skapad av Shonda Rimes (Greys Anatomy, How To Get Away With Murder, Scandal), och utspelar sig i början av 1800-talet. Bridgerton följer två familjers liv, med fokus främst på Daphne Bridgerton och hennes romans med en ung hertig som varken vill binda sig eller skaffa barn.

Serien tillhör en av de mest streamade just nu, och har hyllats av såväl kritiker som tittare och har 7,4 i snittbetyg på film/tv-sajetn IMDB.com. Däremot är det otroligt tunnsått med HBTQ-stories och karaktärer till skillnad från Rimes övriga serier.
Det beror främst på att grundmaterialet, en romansvit av Julia Quinn, inte innehåller sådana berättelser eller karaktärer, så Rimes har fått ”bända in” en liten gaykaraktär i serie ett.

Bristen på gays har fått regnbågsfans att störa sig på serien och anklaga Netflix för att ”gaybaita” då en homoscen förekom i trailern inför seriens lansering men visade sig bara röra en liten scen med en birollsfigur. Kanske kommer detta att ändras i säsong två. Vi får i alla fall hoppas.

Gaybait?

Men en positiv sak vet vi i alla fall inför säsong två, och det är att den kommer att fokusera lite mer på nämnda Jonathan Baileys rollfigur Anthony. Bailey har pratat mycket i intervjuer om att vara skådis och öppet gay, och hur han varnats av andra bögar i branschen innan han kom ut om att det skulle skada hans karriär. Men Jonathan stod på sig och är idag en hett eftertraktad skådis efter succén med Bridgerton. I svensk tv har Jonathan Bailey tidigare setts i TV4:serien Broadchurch där han hade en biroll som journalisten Olly.