Hey, BDK, varför är du med i MGP?
– Jag har haft en fascination för MGP sedan jag satt i den norska Eurovision-juryn 2017. När jag såg tävlingen så undrade jag varför jag varit så nedlåtande i inställningen till tävlingen! Det är ju en kul grej, jag älskar festen och låten som Keiino hade för Norge 2019 var ju ”drittkul”! Det är en påse med blandat godis där man kanske inte gillar allt, men äter det mesta. Plus, sedan jag kom ut 2016 så har jag fått fler vänner som tyckt att borde vara med. Så när vi var under värsta corona-isoleringen i mars och satt i studion och klämde ut den här låten Smile, då kände jag att ”nu har vi den!”.

 

Berätta om låten, Smile, som du tävlar med på lördag?
– Den är lite… ”mildare” i uttrycket än det jag kanske vanligen gör, men presenterar mig samtidigt på ett bra sätt. Den innehåller lite björnar, hur jag ser på kärlek.. Jag gör det på ett sätt som kan tilltala alla, utan att tumma på vem jag är. Jag vill inte chockera, men ändå sprida en god bild av vem jag är.

Tror du att Norge är redo för texter om bögiga björnar och trekanter?
–  Om inte, så kommer de vara det efter lördag. Efter att inte ha fått spela på ett enda Pride under ett år, så är det på sin plats att vara med i detta som är lite av ett stort tv-Pride!

Du rappar om trepartsrelationer, Throuples, är det en relationstyp du föredrar?
– Jag vet inte om jag hade passat i det, men jag är definitivt öppen för det. Vad jag i alla fall vet är att jag inte vill ha ett monogamt förhållande. Det är inte min grej.

Hur har du bemötts av fansen sedan du kom ut?
– Bra. Och om jag förlorat någon längs vägen så är det deras förlust eftersom jag gör så sjukt bra musik. Rent generellt var det ingen som sa något negativt när jag berättade, det var mer pressen som gjorde sensation av det. Rapveteranerna är nästan de som varit mest stöttande. All in all har det var en positiv upplevelse att komma ut.

Varför finns det så få rappare som är öppet gay?
– Man ska inte sticka under stol med att man inom den världen sett ner på homosexuella väldigt länge. Att man då är feminin och svag, två adjektiv jag varken tycker har paralleller eller är negativa. Att vara lesbisk och rappa har varit mer accepterat då de antingen varit kaxiga, och inte tagit skit, eller så har de sexualiserats av heteromännen och accepterats därför. Så nu är det dags att jag tar plats. Norge kommer att få en ny bild av bögar när de ser en dansare på 115 kg som sjunger om trekanter och björnar.

Du har gjort en egen superbögig cover på WAP, som heter Wet Ass Tushy, där du rappar väldigt explicit, bland annat om en för trång bakdörr…?
– Du har gjort research hör jag (skrattar).  Jo, den är väldigt explicit, och tillhör en samling låtar jag kallar ”The Bear mixes” där jag tar kända beats och gör min egen grej av det. Sex är en stor del av mitt liv så då är det naturligt att skriva om.

Vad tycker du om de låtar som tävlat i Norge hittills, någon favorit?
– Jag gillar Keeinos låt väldigt mycket. Tix är också rätt kul. Och Raylee, som bjöd på en fantastisk scenshow i lördags. Jag både hoppas och tror att jag går till final, och då är de är mina största konkurrenter.

Slutligen, rekommendera en låt om en vill upptäcka Big Daddy Karsten?
Best Friend Remix med Ferdinand.

Den tredje deltävlingen av Melodi Grand Prix kan streamas i Sverige via nrk.no/mgp 19.50 på lördag.