Det är främst på twitter som flera personer valt att dela med sig av sina berättelser och upplevelser från de påstådda övergreppen. Det ska ha handlat om att Tony Hyunsoo Ha, som är Sojus riktiga namn, varit väldigt påstridig och i ett fall tvingat en person till oralsex.

Användaren ”Robertson” skriver att han träffade Ha 2016-2017 och att en kväll i december 2017 så ska han hjälpt Ha att packa inför en flytt.
Tony Hyunsoo Ha ska ha närmat sig Robertson under kvällen med kyssar och smek, men ombads sluta. Men det slutade ändå med att de hade sex den kvällen, men Robertson menar att han varken bekräftade eller sa emot handlingarna.

Utöver de anklagelserna har användaren Kevyn delat med sig av påstådda chattkonversationer. Ha ska ha vetat om att Kevyn var 16 vid tillfället när de skrev. Ännu finns det inga bevis som styrker att det här skulle hänt och ingen av de som anklagar Tony Hyunsoo Ha har sagt att de har eller ska anmäla.

Förnekar anklagelserna

Efter att Tony Hyunsoo Ha blev anklagad tog han bort sin privata Twitter och gjorde sin Instagramprofil privat. Men nu har han valt att skriva ett uttalande på sin Instagram där han bemöter anklagelserna.

I inlägget skriver han:

”Jag tycker det är otroligt viktigt att vi tar offer för sexuella övergrepp på allvar, och det är precis det jag vill göra. I det här fallet, däremot, finns det påstådda fakta som är missvisande, helt falska eller missförstådda. Det finns alltid två sidor av en historia, och jag tror jag behöver berätta min.”

Vidare skriver han om när han kom ut, och att han låg runt med många och hittade bekräftelse i tillfälliga sexträffar. Men han förnekar att han någonsin skulle ha gjort något med en person utan dennes samtycke.

”Jag har aldrig någonsin tagit fördel av att en person varit full och inte kunnat fatta beslut eller varit helt däckad.”

Han meddelar också att han kommer att ta några steg tillbaka och låta hans juridiska ombud hantera det här. Tills dess kommer han hålla sig borta från sociala medier.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Soju (@shotwithsoju)