André är ett bekant ansikte för de som sett Lyckoviken, men för de som inte sett serien tidigare så är han…?
– … son till polischefen och åklagaren, och jobbar som polis. Han har höga mål med karriären, men känner sig fängslad av familjers krav på honom. Han bär på mycket efter jobbiga situationer i barndomen och har byggt upp ett försvar för att inte visa sig sårbar.

I säsong ett syntes inte något av Andres kärleksliv då manusförfattarna ville etablera andra storylines. Men att han är gay vet vi?
– Ja, det fanns en scen där hans syster kom på besök och frågade ”har du träffat nån kille än” Så ja, alla vet om det.

Nu kommer alltså Totte in i handlingen efter att de haft ett one night stand i Stockholm, och André har aldrig svarat på Tottes kontaktförsök. Så Totte kommer helt enkelt till Hammarvik för att söka upp sin flört.
– Totte blev ju störtförälskad och har nu sökt upp André. Han kan tänka sig ett liv med honom och kör på det nu, berättar Jesper Söderblom och fortsätter:

– Jag tror att det handlar mycket om attraktion, han får kämpa för att det fanns nåt där som han inte kunde släppa.

Karaktären Totte är också öppen med att han gillar killar, och detta är en kärlekshistoria mellan de två och ingen komma-ut-problematisk story.

Arman Fanni gillar att Andrés kärleksliv får lite mer spelrum i nya säsongen.
– André kände nog att det fanns nåt där, men tog inte tag i det. Men när Totte kommer så hamnar han i en situation där han känner mycket och vill utforska det.

Klickade ni som skådisar direkt?
– Det funkade svinbra, vi kände varann lite innan då jag gick två klasser över Arman på scenskolan i Göteborg. Så när jag fick reda på att det var han kändes det grymt. Det var tryggt att jobba ihop, och roligt att ha scener ihop eftersomTotte och André har helt olika tonalitet, berättar Jesper.

Både Arman och Jesper beskriver inspelningarna som intensiva.
– Det gällde att man var förberedd, för på en till två tagningar skulle man hitta det intima och nakna , både emotionellt och fysiskt. Men vi pratade igenom scenerna och lärde känna varandra innan och då funkade det bra, säger Arman.

Har ni spelat gay förut?
– Det är första gången. När jag fick första manuset såg jag inga spår av att Andre var gay, vilket jag tyckte var intressant. Men de byggde upp honom så, att det inte spelar roll vilken läggning man har, det är karaktären i fokus.

– Jag har bara spelat gay inom teatern eftersom jag mest jobbat där. Senast gjorde jag Pär Lagerkvist Dvärgen, och jag har hela tiden tänkt honom som gay. Han har i grunden ett förakt i grunden mot sig själv som jag tänker kan bygga på att han inte vågar leva som den har är. Sen har jag också gjort en kortfilm där jag jobbade med regissören Mika Gustafson (guldbagge för Silvanadokumenterären om Silvana Imam 2018) som var inspirerad av Subfrau, en nordisk teatergrupp som jobbar med genus och könskonstruktion.

Två säsonger har nu spelats in, blir det fler?
– Vi vet inte, men det finns absolut mer att utforska. För jag tycker att André fortfarande är lite mystisk, man absolut veta mer om honom.

Lyckoviken visas på Viaplay och i TV3 med ett avsnitt i veckan, säsong två består av totalt åtta avsnitt.