Gina Carano, känd från Star Wars-serien The Mandalorian, kommer inte få fortsätta spela sin roll som Cara Dune längre. Hon kommer heller inte få någon annan roll i framtida Lucasfilm produktioner.

Anledningen är att hon under en tid skrivit flera kritiserade inlägg på sina sociala medier.

”Gina Carano är för närvarande inte anställd av Lucasfilm och det finns inga planer för att hon ska bli det i framtiden. Oavsett detta är hennes inlägg på sociala medier, som förnedrar människor på grund av deras kulturella och religiösa identitet, motbjudande och oacceptabla”, lyder ett uttalande från ”Star wars”-bolaget Lucasfilm.

Avfärdar hån mot transpersoner

I september förra året fick hon kritik för att håna transpersoner när hon lade till “boop/bob/beep” som pronomen i sin personbeskrivning på Twitter. Många icke-binära och transpersoner har gjort detta för att slippa bli felkönade, och många cis-personer har lagt till sina pronomen för att visa stöd.
Många såg det som ett hån från Caranos sida, men hon har avfärdat kritiken genom att säga att hon stöttar transpersoner och att “boop/bob/beep” var kritik mot allt det hat hon fått.

I veckan blåste kritiken upp igen efter att stjärnan jämfört hur det är att vara republikan i dagens USA med judeförföljelsen i Nazityskland. Hon har tidigare spridit konspirationsteorier om det amerikanska presidentvalet och covid-19.