Idag går tolv deltagare in i Big Brother-huset för att stängas in i 100 dagar. Där kommer de bli ständigt övervakade och under tiden som går kommer de också få utföra uppdrag och tävlingar. Allt under pressen av att bli utröstad av publiken som tittar.
QX har pratat med Judith och Joel som båda ska in i huset.

Judith Nodby, 27, Stockholm

Vad tänker du om att bli inlåst i ett rum med tolv andra och att bli ständigt övervakad?
– Jag tycker bara det ska bli otroligt roligt. Jag är inte något nervös, jag trodde att jag skulle vara det, men inget. Jag ser fram emot att få vara med om experimentet och att få träffa nya människor.

Hur kom det sig att du sökte?
– Jag hade aldrig tänkt söka till något reality-progrram, men det här året har ju varit som det varit. Jag är kock i grunden, men blev uppsagd på grund av pandemin. Sen blev jag dumpad av min tjej i maj också. Jag kände mig som ett sjunkande Titanic och har senaste tiden försökt styra mig upp mot ytan igen, jag såg det här som en bra och rolig chans att fortsätta göra det.

Är det något du är nervös inför?
– Att lämna alla i min närhet, vänner och familj som är ens trygghet. Och mina katter såklart! Ja, man måste ha två katter när man är deluxe-flata (skrattar). Men lite nervös såklart inför att se vilken människa man blir som inlåst.

Vem tror du att du blir?
– Jag kommer nog kunna hålla mig relativt stabil. Jag har varit med om en del saker i mitt liv och jag tror att ju mer man varit med om, desto mer påfrestande situationer kan man hantera. Men vem vet (skrattar). När man varit inne i 50 dagar kanske man blir loco. Mina vänner har jävlats med mig och sagt ”tänk om du blir straight därinne”. Nej det är verkligen det sista jag vill i livet (skrattar).

Det brukar ju vara deltagare som har tiotusentals följare som går in i huset, du har inte det. Tror du att det är en fördel eller nackdel?
– Jag tror varken eller faktiskt. Jag är ganska neutral. När jag har pratat med kompisar som har kollat på programmet så är det oftast de som bara är sig själva som kommer längst, oavsett följarantal. Så det är mitt mål, att bara vara mig själv helt enkelt.

In it to win it?
– Absolut! Det hoppas jag alla är och vill. Jag är tävlingsinriktad, men jag vill inte bilda pakter och så som jag förstod att det blev förra säsongen.

5 snabba

Jobbar med: Kyltekniker, innan pandemin var jag kock i flera år, men den branschen drabbades ganska hårt.
Favoritmusik: Allätare. Men saxofon-musik, typ houseliknande.
Bästa filmen: Kategorin skräck
Bästa huskuren om man är bakis: En tajt cykelhjälm (skrattar). Nej men salt, socker och citron som blandas i ett glas vatten – det hjälper!
En människa jag ABSOLUT inte vill spendera 100 dagar med: Johanna Möller, Arbogakvinnan. Hon känns obehaglig.

Joel Kosari, 20, Umeå

Hur det känns det?
– Just nu känner jag mig väldigt lugn, men jag förväntar mig en käftsmäll av stress och oro på premiärdagen.

Hur kom det sig att du sökte?
– Först och främst för att vi är mitt i en pandemi och jag har extremt tråkigt. Jag vill underhålla och få folk att skratta och då tänkte jag att det låter fantastiskt att vara instängd med 12 personer, 50 kameror och 90 mickar (skrattar).

Du lade ut ett ganska uppmärksammat inlägg på Instagram när du kom ut för din pappa, som inte tog det bra alls. Vill du berätta om det?
– Jag visste att mitt deltagande i Big Brother skulle innebära att visa upp sidor som många inte sett tidigare, däribland min pappa. Han är en person som hindrat mig från att vara mig själv fullt ut. I och med Big Brother såg jag en chans att våga komma ut. Han skrev bland annat att jag är död för honom. Jag förväntade mig nog det svaret, men jag blev ändå väldigt besviken.

Varför valde du att lägga upp det på Instagram?
– Jag ville få ut det utan att känna någon ångest över min läggning, men också visa att homofobi fortfarande finns. Det är också ett sätt för mig att gå vidare från det här. Jag gjorde det för min skull och var inte beredd på reaktionerna. Responsen har varit överväldigande, det har kommit in så många fina kommentarer, och det känns skönt.

Hur känns det nu i efterhand?
– Klart man är lite nervös, men jag vill kunna leva livet fullt ut som vem som helst. Jag vill också jobba i underhållningsbranschen och då vill jag inte vara i garderoben. Så Big Brother hjälpte mig att ta det sista klivet, nu är alla korten på bordet.

In it to win it?
– In it to enjoy it. Jag kommer ta det dag för dag och har inga mål direkt. Men en miljon vore kul såklart (skrattar).

6 snabba

Jobbar med: Arbetslös.
Favoritmusik: Lauryn Hill – RnB, soul, jazz, indie
Bästa filmen: WILD
Bästa huskuren om man är bakis: McDonalds eller Max
En människa jag ABSOLUT inte vill spendera 100 dagar med: Paow