På torsdag nästa vecka, 18 februari är det dags för ytterligare en säsong av SVTs Gift vid första ögonkastet. I förra veckan avslöjades vilka deltagare som kommer få chansen att hitta kärleken, med någon de aldrig tidigare träffat. Paren har helt och hållet blivit ihopmatchade av experter som intervjuat dem.

Men i årets upplaga finns inga hbtq-par av de tre som är med och vi blev såklart nyfikna på varför. Var det inga som sökte, eller var det för få som sökte? Svaren hittar vi hos projektledare Martina Pettersson.

– Det finns en prioritet som går före allt annat när det gäller Gift vid första ögonkastet. Det är bästa möjliga matchning som gäller. 

Hon fortsätter.

– Vi skulle inget hellre vilja än få större mångfald bland våra deltagare, men än så länge så får vi inte de ansökningarna i den mängd som skulle krävas för att göra dessa matchningar. Vårt mål är inte att i första hand hitta spännande TV-deltagare, utan bland de sökanden para ihop par som har störst förutsättningar för att bilda hållbara äktenskap. Så, detta kan ju bli en shoutout till alla era läsare som är sugna på att söka till oss nästa säsong. Snälla tveka inte, gör det bara!