Nyligen släppte Sebastian Walldén singeln Aldrig, aldrig. Nu premiärvisar QX videon, som handlar om ett destruktivt förhållande. Sebastian spelar sig själv i en video inte alltför långt ifrån hans egen verklighet…


Berätta om låten?
– Min manager ringde mig och sa att du MÅSTE lyssna på den här låten. Det gjorde jag, och den sätter verkligen ord på mycket jag har upplevt och många av mina känslor kring kärlek och uppbrott. Jag lyssnade på låten och snabbt som fan kastade jag mig i taxin på väg till studion. Det är ett samarbete med Robin Stjernberg och Johan Lindbrandt, och vi alla kände att detta är bara så rätt. Det finns en fras i liten som lyder  ”För har man sagt för alltid sitter känslorna kvar så säg ALDRIG ALDRIG’‘. Och det är verkligen så tycker jag. Vi alla har väl någon gång känt så.

Videon är rätt talande, är det dig själv du spelar eller en roll?
– Jag spelar mig själv i en destruktiv relation och jag älskar att jag har kunnat plocka ihop delar av mitt liv och skapa scener.

Vem är den andra killen i videon?
– Det vill du allt gärna vilja veta? (skrattar). Det är en otroligt duktig skådespelare som heter Kalle som inte bara skådespelade utan även fick mig att känna mig trygg i inspelningsmiljön.

Videon visar en destruktiv relation, något du själv har erfarenhet av. Pratas det för lite om samkönade relationer som inte är sunda?
– Verkligen! Jag är trött på stereotypen av att alla gayrelationer är glitter, glamour, öppna förhållanden, ligger runt och bara festar. När man väl vill prata om det så kan man känna att man inte riktigt tas på allvar och det är otroligt viktigt att lyfta fram att kärleksproblemen finns oavsett läggning. ”Love is love and itts fucking hard sometimes.”

Videon är tre minuter exakt, skickades den in till Mello?
– Ja! Och visst hade den vunnit? (skrattar).

Vad händer härnäst för dig?
– Jag jobbar för fullt med två nya låtar, mycket planering kring release och en till musikvideo. Jag är så taggad på vad som kommer, och våren ligger runt hörnet så jag tror att låtarna kommer bli kanon inför sommaren och alla känslor som dyker upp därtill.