I vår är det dags för ännu en säsong av Let´s Dance. Nya programledare för dansserien är Petra Mede och David Lindgren, och i dag offentliggjorde TV4 det första dansparet: Tobias Karlsson och Carola! Den 20 mars tar de sina första steg på det berömda dansgolvet. QX ringde upp Tobias för ett litet snack!

Du visste inte att det var Carola?
– Nej… (skrattar). Alltså det har ju varit den stora drömmen att få dansa med Carola. Hon är ju en person jag sett upp till i så många år och som alla känner till. Det här kommer bli så bra.

Känner du henne sedan innan?
– Jag har träffat henne sporadiskt. Hon är ju god vän med Gabriel Forss som jag poddar med. Och vi har verkligen hittat varann. Jag var lite rädd att hon skulle vara lite bestämd, men hon är en mönsterelev som verkligen vill lära sig. Efter en veckas dansande skulle jag säga att jag har en god känsla. Jag går med glädje i kroppen till danssalen varje dag.

Om nån sagt till dig som liten att du ska dansa med Carola i framtiden…?
– Alltså. Ett av de första minnen jag har överhuvudtaget var ju när hon vann Melodifestivalen med Främling. Och hon och Herreys var ju mina stora idoler. Så visst blir man lite starstruck. Men inom rimliga gränser, jag har ändå gjort detta i över 35 år så jag låter inte det ta över min roll som dansare.

Hon är ju en fantastisk sångerska, är hon en lika bra dansare?
– Alla som är med i Let´s Dance har ju styrkor och svagheter… Hon har en aura som är oslagbar och hon som artist har såklart har högre förväntningar på sig än om en gammal idrottsman skulle komma in i tävlingen och visa sig kunna ta ett par steg. Som artist som står på scenen förväntas du kunna dansa bättre, så visst känner jag pressen.

Vilken Carola-låt skulle du vilja dansa till?
Säg mig med Zara Larsson gick ju på högvarv hela sommaren och jag älskar Mitt i ett äventyr, På egna ben, Tokyo och Fångad av en stormvind. Det är ju klassiker! Hon har ju så många hits.

Ett småknepigt förhållande till regnbågspubliken, vad tänker du kring det?
– Jag tror det är väldigt mycket missförstånd. Jag har lärt känna en väldigt varm, öppen och accepterande person som jag ser en fin vänskap i. Det är så äkta från henne och jag tror vi kommer bli ännu närmare med tiden.

Förra året gjorde det första samkönade paret entré i Lets Dance, är du fortfarande öppen för att dansa samkönat?
– Absolut om det känns rätt. Men nu är ju det gjort, så… Nu ser jag fram emot detta som är en väldigt kul utmaning.