Frisören Peter Svensson är mer känd under namnet Cherry Wilder. I kväll gjorde den gaygalavinnande donnan succé inför David, Bianca, Sarah och Edward och gick vidare i Talang.
Hallå Cherry Wilder, varför sökte du till Talang?

– Jag sökte till Talang för att jag ville stå på scenen! Jag hade totalt två livegig under 2020 på grund av pandemin: Ett på Motala Pride och ett på Lotta på Liseberg, allt annat jag gjorde var på min Youtube-kanal. Så när jag såg att man kunde söka till Talang så kändes det som ett perfekt tillfälle att få uppträda.

Låten som tog dig vidare var klassikern All My Myself, varför blev det just den?
– Den låten har följt mig sedan jag var liten och satt i mitt rum och drömde mig ut i världen. Jag har bara sjungit den live en gång innan, men den betyder mycket för mig. Jag var otroligt nervös innan min audition, vilket hördes i rösten (skrattar) men det gick helt okej.
Men du gick vi vidare! Hur kändes det?

– Jag blev ärligt talat väldigt paff, och så sjukt glad när dom sa att jag hade gått vidare. Det är ju otroligt många sökande och många duktiga artister som är med.

Att mima var länge grejen bland dragqueens, men fler och fler tar ton och sjunger själva: Alltifrån Christer Lindarw och Babsan till Admira Thunderpussy, Carnita Molida och Imaa Queen, och så du. Hur länge har du sjungit?

– Jag har väl sjungit till och från i hela mitt liv. Jag har ju mimat till kanske 95 procent i min dragkarriär, men nu kommer det absolut att bli mer live sång framöver. Det ger mig en enorm frihetskänsla att sjunga vare sig jag är arg, glad eller ledsen. Jag älskar att sjunga ballader, musikal och pop, och mina musikaliska förebilder har alltid varit vokalister. Som Whitney Houston, Celine Dion, Josh Groban, Ben Platt och Christina Aguilera.
Om du tävlat i Melodifestivalen med en låt som redan varit med, vilken hade du valt?

– Oj va svårt…hmm… men Charlotte Perrellis Hero kanske eller Sarahs Moving on. Eller Peter Jöbacks Hollow.

Alla sända avsnitt av Talang finns i TV4/C More-appen.