I dag släpper Ivy Rosenauer singeln Cry Boy, ett klubbigt samarbete med danska producenten Døvtøre.

Hur kommer detta samarbete sig?
– Jag ville göra något till folk som de kan dansa och känna sig själva i, en låt som hyllar klubbmiljön och nattlivet . Som tar dig till en fest på Ibiza en varm sommarnatt där du är ett med musiken. Jag har experimenterat mig fram de senaste två åren för att hitta mitt ”Ivy-sound” och det känner jag verkligen att jag gjort med Cry Boy . Min producent Døvtøre förstod precis min vision på vår första session och vi skrev och spelade in den på tre timmar .

Vad handlar Cry Boy om?
– Om att hitta sig själv på dansgolvet i musiken, och känslan att vara gränslöst fri. Att välja sig själv över någon fuckboy som provar att locka med en hem. Jag har så många gånger stått i situationer som har slutat att jag gjort saker med män som missbrukat mitt tillstånd, och idag väljer mig själv. Jag ville göra en danslåt som får dig att vilja ta på din mest ”fleeky” outfit och festa natten ut.

Vad händer annars i ditt liv just nu?
– Jag håller mig social och lever vidare, och har använt denna tiden till att reflektera på vem jag är och vill vara som människa och jag har tur som har människor som delar min inställning till livet. Det är en hård tid som vi tillsammans kan komma ut från, låt inte någon ta din glädje från dig.

Din hemstad Köpenhamn är ju värd för World Pride, tror du att vi kommer kunna fira i sommar? 
– Det hoppas jag av hela mitt hjärta, då jag själv är bokad till spelningar under World Pride. Jag saknar att dela mig och mitt universum med folk mer än något annat. Vi behöver Pride mer än någonsin, och jag tror verkligen vi som befolkning måste trycka på det för att inte mista våra fundamentala mänskliga rättigheter.